Esmu gatava lasīt gurķus līdz novembrim: jau jūnijā dodu tiem labāko mēslojumu (tikai 2 sastāvdaļas un raža spaiņiem garantēta)

Mēslojuma sastāvs gurķiem

Pirmā sastāvdaļa ir sūkalas vai piens. Labāk ir lietot serumu. Bet, ja tā nav, piens derēs. Tikai ar zemu tauku saturu vai ar minimālu (1%) tauku saturu.

Serumu vienmēr lietoju pati. Tas ir gan lētāk, gan efektīvāk. Ko piena produkts dod gurķiem?
Serums satur noderīgus elementus Ca, K, P un citus. Gurķi tos lieliski uzsūc. Sūkalas satur arī labvēlīgus mikroorganismus, kas uzlabo augsni.

Tikai daži cilvēki pievieno šim papildinājumam otro sastāvdaļu. Jūs, iespējams, domājāt, ka tas ir jods. Bet nē. Es iesaku lietot Trichoderma. Šī ir tik noderīga sēne. Z***s tiek pārdotas dārza veikalos.

Sēne “Trichoderma” apmetas uz augiem, augsnē, uz saknēm. Tas aizsargā gurķus no kaitīgām sēnītēm. Un arī, dzīvojot uz saknēm, tas palīdz augiem labāk absorbēt barības vielas no augsnes.

Tas viss kopā palīdz gurķiem augt veseliem un stipriem. Krūmi ilgāk paliek veseli un zaļi. Tie nes augļus ilgāk un bagātīgāk, nepakļaujoties patogēniem mikroorganismiem.

Lasi vēl: Ķirši ziemai bez cukura. Pat burkas nav jāsterilizē: visdrošākā un vienkāršākā recepte

Mēslojuma sagatavošana un lietošana

Mēslojuma sagatavošana ir vienkārša. Uz 10 litriem ūdens jāpievieno 1 litrs sūkalu vai 0,5 litri piena. Neaizmirstiet, ka pienam jābūt ar zemu tauku saturu. Šeit arī iet 2 ēd.k. l. bez Trichoderma priekšmetstikliņa.

Pēc tam šķīdumu labi samaisa. Es neiesaku to izmantot uzreiz. Es parasti ļauju tam nostāvēties 20-30 minūtes. Ūdenim, starp citu, jābūt siltam. Gurķiem nepatīk auksts ūdens.

Tad gurķus vajadzētu ielej 1 litru pie saknes. Un arī noteikti izsmidziniet tos ar smidzināšanas pudeli uz lapām. Ja gurķi joprojām ir mazi, varat tos vienkārši laistīt no augšas, izmantojot lejkannu.

Aunam mainīsies plāni, bet Svariem nevajag tērēt naudu; Dienas horoskops 12. jūnijam visām zodiaka zīmēm

Tagad, sākot ar jūniju, noteikti iesaku šo barošanu veikt regulāri! Ik pēc 2 nedēļām. Līdz augļu beigām. Un jūs paši redzēsiet, kāda šogad būs rekordraža.

 

Arī interesanti: 5 kaķu skaņas, kas jāizprot katram saimniekam un draugam – ko kaķis patiesība grib pateikt

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment