“Esmu strādājusi veikalā 15 gadus”: kādas kūkas es nekad nepirkšu un neieteikšu jums

Vai jūs zināt, kuras kūkas nevajadzētu pirkt? Kas īsti tiek pievienots glazūrai? Kā var atšķirt svaigu kūku no vecas? Es strādāju par konditori maiznīcā. Katru dienu gatavoju kūkas.

Es redzu, kas notiek ražošanā. Kas tiek pievienots. Kas tiek aizstāts. Kā viņi griež stūrus. Es jums godīgi teikšu. Ir kūkas, kuras es nekad nepirkšu sev. Un es arī jums neiesaku tās pirkt. Marinai ir 38 gadi. Viņa 15 gadus strādā par konditore maiznīcā. Viņa katru nedēļu cep desmitiem kūku. Viņa zina visas receptes. Viņa redz, kas tiek pievienots. Viņa saprot atšķirību starp augstas kvalitātes sastāvdaļām un lētām aizstājējvielām.

Viņa nolēma man pateikt, kuras kūkas ir bīstamas un kam pievērst uzmanību, izvēloties. Es dalos viņas vārdos.

Man ir 38 gadi. Es strādāju par konditori. Es gatavoju kūkas. Kūkas. Deserti. Es redzu, kas tiek pievienots glazūrai. Kādas sastāvdaļas tiek izmantotas? Es jums pateikšu, kuras kūkas es nekad nepirkšu.

Kuras kūkas es nekad nepirkšu

Kūkas ar margarīna sviesta krēmu. Tā ir pirmā lieta. Sviesta krēms jāgatavo ar sviestu. Dabīgs. Bet daudzi cilvēki ietaupa naudu. Viņi to aizstāj ar margarīnu. Tas ir trīs reizes lētāk. Margarīns satur transtaukskābes. Tas ir kaitīgs. Turklāt tas garšo sliktāk. Tas ir lipīgs. Taukains. Mēs izmantojam maisījumu. 50% sviesta, 50% margarīna. Tas ir ekonomiski. Es neēdu šāda veida kūkas.

Kūkas ar mākslīgām krāsvielām. Tā ir otrā lieta. Spilgti krāsotas kūkas. Neganti rozā. Zilas. Zaļas. Tās visas ir ķīmiskas krāsvielas. Kaitīgas. Dabiskās krāsvielas rada klusinātas krāsas. Bet spilgtas, skābas ir ķīmiskas vielas. Tās var izraisīt alerģijas. Tās labāk bērniem nedot. Es redzēju, kā kāds cep kūku bērnam. Rozā sviesta krēms. Viņi pievienoja krāsvielu. Vesela paciņa. Domāju, ka vecāki nezina, ka viņu bērni ēdīs ķīmiskas vielas.

Kūkas ar ilgu glabāšanas laiku. Tā ir trešā lieta. Svaigas kūkas ar dabīgām sastāvdaļām glabāšanas laiks ir ne vairāk kā 3–5 dienas. Ja tas ir nedēļa vai ilgāk, tas nozīmē, ka ir konservanti. Liela izmēra kūku glabāšanas laiks ir 10–14 dienas. Tas nav iespējams bez konservantiem. Dabīgais krēms sabojāsies 3 dienu laikā. Lētas kūkas no lielveikaliem. Tā ir ceturtā lieta.

Kūka par 15 eiro. Liela. Skaista. Kā tas ir iespējams? Viņi taupa uz visu. Margarīns sviesta vietā. Krāsviela. Lēti milti. Mākslīgās garšas. Krāsvielas. Konservanti. Laba kūka ar dabīgām sastāvdaļām nevar būt lēta. Ja kūka ir lēta, viņi taupa uz kvalitāti.

Kūkas ar putukrējumu, kas pagatavots no pulvera. Tas ir piektais. Īstam krējumam ir tauku saturs 33–35%. Tas saputojas. Tas ir garšīgs. Bet tas ir dārgs. Tā derīguma termiņš ir 2–3 dienas. Pulverveida krējums ir palmu eļļa. Cukurs. Ķīmiskas vielas. Tas ir atšķaidīts ar ūdeni. Tas ir saputots. Tas pārvēršas baltā masā. Tas izskatās pēc krējuma. Bet tas ir aizvietotājs. Daudzas maiznīcas izmanto pulveri. Tas ir piecas reizes lētāks. Tam ir ilgāks derīguma termiņš. Klients nevarēs pateikt atšķirību. Bet es to nepērku.

VIDEO:

Pārdevēju triki

Viņi maskē vecas kūkas. Kūka ir stāvējusi 3 dienas. Viņi noņem veco krējumu. Viņi uzklāj jaunu kārtu. Virsū. Tā izskatās kā jauna. Bet kārtiņas iekšpusē ir vecas. Pildījums ir vecs. Viņi maskē smaržu ar aromatizētājiem. Kūka sāk skābi smaržot. Viņi pievieno aromatizētāju. Vaniļu. Spēcīga smarža. Tas maskē skābo smaku.

Sasaldēšana un atkausēšana. Kūka netika pārdota. Viņi to sasaldē. Tad viņi to atkausē. Viņi to noliek atpakaļ plauktā. Pēc sasaldēšanas kvalitāte pasliktinās. Glazūra atdalās. Slāņi izžūst. Bet izskatās labi. Viņi pārdod vakardienas kūkas kā svaigas. Viņi maina etiķeti. Ražošanas datumu. Jaunu datumu. Pat ja kūka ir stāvējusi 2–3 dienas.

Dārgs nenozīmē augstu kvalitāti. Dizaineru kūkas. Skaistas. Sarežģīts dekors. Fondants. Figūriņas. Tās maksā gandrīz ap 100 eiro. Bet iekšpusē ir parastas kārtas. Parasta glazūra. Jūs pārmaksājat par dekoru. Par skaistumu. Ne par kvalitāti.

Es redzēju kūku par 60 eiro. Skaista. Dekorēta ar ziediem. Sarežģīts dizains. Bet kārtas ir parastas. Glazūra ir izgatavota no margarīna. Jūs pārmaksājat par izskatu. Pazīstami zīmoli. Lielas ķēdes. Augstas cenas. Vai, jūsuprāt, kvalitāte ir lieliska? Ne vienmēr. Bieži vien jūs pārmaksājat par nosaukumu. Par reklāmu. Bet sastāvdaļas ir vienādas. Margarīns. Saldais krējums. Aromatizētāji.

Ir pieejamas maiznīcas ar augstas kvalitātes sastāvdaļām. Zemākas cenas. Labāka kvalitāte.

Kas jāņem vērā, pasūtot

Jautājiet par sastāvdaļām. Kāda veida sviests? Sviests vai margarīns? Dabīgais vai augu krējums? Labs maiznieks atbildēs godīgi. Ja viņš izvairās no atbildes, tas nozīmē, ka viņam ir ko slēpt. Jautājiet par ražošanas laiku. Kad tas būs gatavs? Dienu pirms ballītes? Labs. Nedēļu? Slikts. Tas būs vecs. Nedzenieties pakaļ sarežģītam dizainam. Skaists nenozīmē garšīgs. Vienkārša kūka ar kvalitatīvām sastāvdaļām ir labāka par skaistu ar ķimikālijām.

Ko var nopirkt?

Lasi vēl: Vai jūsu mājai ir slēpta tumša pagātne, par kuru jūs nenojaušat: izrādās to var noskaidrot un tas nav grūti

Kūkas ar dabīgu krējumu. Sviestu. Dabīgu krējumu. Ar īsu glabāšanas laiku. Maksimāli 3–5 dienas. Tas nozīmē, ka nav konservantu. Ar mierīgām krāsām. Bēšs. Brūns. Pasteļtoņi. Dabīgas krāsvielas. No uzticamiem konditoriem. Lasiet atsauksmes. Pajautājiet saviem draugiem. Pašgatavotas kūkas pēc pasūtījuma. Bieži vien labākas nekā veikalā pirktas. Pašgatavoti konditori veido savu reputāciju. Viņi izmanto augstas kvalitātes sastāvdaļas.

15 gadi konditorejas biznesā. Esmu iemācījusies vienu lietu. Lēta kūka ir ķīmiskas vielas. Spilgta kūka ir krāsvielas. Ilgs glabāšanas laiks ir konservanti. Izvēlieties kūkas ar dabīgām sastāvdaļām. Īss glabāšanas laiks. Mierīgas krāsas. No uzticamiem konditoriem. Tad tas ir gan garšīgs, gan drošs. Šī ir patiesība par konditorejām no konditores. Šis ir Marinas stāsts. 15 gadi konditorejas biznesā, godīgi padomi par to, kuras kūkas pirkt un no kurām izvairīties.