4. Sagrieziet tomātus nelielās šķēlītēs, sagrieziet papriku šķēlītēs un pievienojiet pannai. Apkaisiet ar sāli un pipariem. Dārzeņu spilvens ir gatavs. Ielej 200 ml ūdens.
5. No sagatavotās maltas gaļas pagatavojiet kotletes (11 gabaliņus) un liekiet (apviļājiet) tās uz rīsiem.
Lasi vēl: Neticami pasakains rudens: ķīniešu prognoze stāsta, kādus pārsteigumus liktenis 2024. gada septembrī ir sagatavojis katrai zīmei
Rīsi ir iepriekš nomazgāti un nedaudz izžāvēti.
6. Apviļājiet kotletes rīsos.
7. Pievienojiet kotletes pannā. Ja ir palikuši rīsi, ievietojiet tos starp kotletēm (man to ir nedaudz palicis). Aizklājiet ar vāku un pēc vārīšanas vāriet uz lēnas uguns 30 minūtes. Neatveriet vāku.
8. Rīsi pakāpeniski tiek tvaicēti, iztaisnoti un veido skaistas cepurītes (ezīšus). Ēdiens izskatās skaisti. Apakšā nav šķidruma, gaļas bumbiņas ir mīkstas iekšpusē, un dārzeņi ir ļoti garšīgi.
9. Liekat ežus uz šķīvja, pievieno tiem dārzeņus no apakšas un tūlīt pasniedz. Skaists skats, brīnišķīga garša, vienkārši brīnišķīgs ēdiens.
Lasi vēl: Likteņa pirksts norādīja uz viņiem: No 30. augusta šie cilvēki saņems naudu un laimi – viņiem būs laiks paķert Veiksmi aiz astes
Sastāvdaļas:
600 g maltas gaļas (cūkgaļas)
150 g rīsu
2 sīpoli
2 gab. tomāti
1 gab. burkāni
1/2 gab. saldo piparu
6 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. augu eļļas
malti pipari pēc garšas
sāls pēc garšas
Labu apetīti!!!
Tevi noteikti interesēs
- Likumsargi atgādina, ka šādi aprīkot automašīnu ziemā nedrīkst un par to var pienākties arī sods
- Klimata dāvana Jaunajam gadam: meteorologs skaidro, kā beigsies neparasti siltais decembris
- “Jāpauž skaidra latviskā nostāja”: Rīgas dome pieņem jaunu lēmumu, kas stāsies spēkā jau šogad
- “Vai tev grūti viņus pieskatīt? Tev taču savu nav, paauklē manus” – māsa uzkrāva savus bērnus un aizlidoja uz Turciju
- “Es neko nemaksāšu” — paziņoja Anita; “Esmu tava vīramāte, un man ir tiesības uz bezmaksas pakalpojumu”
- Omīte man iemācīja ziemā turēt iedegtu sveci siltumnīcā: atklāšu kāpēc un ko tas dos














