Fakti par tavu sirdi, kurus tu vēl nekad nebūsi dzirdējis

3. Nespēja izturēt slodzi var liecināt par sirds problēmām

Treniņi ne tikai uzlabo sirds veselību, bet kalpo kā motora “pārbaudes”indikators.

Ja tev vairākas reizes neizdodas izpildīt nepieciešamo vingrinājumu skaitu vai tu ievēro krasas pārmaiņas treniņu tempā, konsultējies ar savu ģimenes ārstu.

Šāds notikums var signalizēt, ka sirds nepumpē pietiekoši daudz asiņu, tās ir agrīnās pazīmes, kas liecina par to, ka sirds nefunkcionē tā, kā nākas.

4. Tevi, visticamāk, neskars sirds vēzis

Sirds vēzis cilvēkiem izveidojas tik reti, ka ASV gada laikā tiek konstatēts tikai viens šāds onkoloģijas gadījums.

Nav izslēgts, ka citi vēža veidi nevar bojāt tavu sirdi. Citi vēži var metastazēt, vai izplatīties sirdī. Arī ķīmijterapija krietni samazina sirds darbības spējas, jo tā bojā sirds audus.

5. Slikts sekss var liecināt par sirds problēmām

Ja dosies pie ārsta ar sūdzībām par erekcijas uzturēšanas problēmām, noteikti tiks pārbaudīts tavas sirds stāvoklis.

Erektīlā disfunkcija var liecināt par sirds problēmām agrīnā stadijā.

6. Sekss var arī uzlabot tavas sirds veselību

Vīriešiem, kuri ar seksu nodarbojas divas reizes nedēļā vai biežāk, daudz retāk attīstās sirds slimības, salīdzinājuma ar tiem, kuriem sekss ir tikai reizi mēnesī.

Zinātnieki uzskata, ka tam ir divi iemesli: sekss kalpo kā labs treniņš, kā arī biežs sekss ar vienu un to pašu partneri liecina, ka tev ir stabilas, stresu atvieglojošas attiecības – pierādīts, ka abas šīs lietas uzlabo sirds veselību.

7. Smiekli uzlabo sirds veselību

Smiešanās līdzsvaro stresa hormonu daudzumu, samazina iekaisuma risku artērijās un uzlabo labā holesterola daudzumu. Pozitīvā iedarbība ilgst pat 24 stundas.

8. Savas sirds veselību vai izmērīt ar mērlentes palīdzību

Lai ātri pārbaudītu savas sirds veselību, ap vidukli apliec mērlenti. Ja viduklis ir lielāks nekā puse tava garuma, tu esi pakļauts lielākam riskam saslimt ar sirds slimībām.

9. Pārlieku liels daudzums alkohola pasliktina sirds veselību

Divas glāzes vīna palīdzēs sirdij, bet regulāra un nesamērīga alkohola lietošana pakļauj sirdi riskam.

Koledžas studentiem, kuri ballītēs regulāri lietoja vairāk kā četrus dzērienus divu stundu laikā, mainījās asinsvadu šūnu sastāvs, tām draudēja nocietināšanās risks, kas noved pie sirdstriekas.

10. Sirds – pārspēj gaismas ātrumu

Viens sirdsdarbības cikls – sirds kontrakcija un muskuļa atslābšana, jeb tas, ko mēs uzskatām par sirdspukstu – notiek 0,8 sekunžu laikā.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment