Fantastisks mēslojums gurķiem vasarā: nespēju savākt visu ražu

 

Turklāt pētījumi liecina, ka gurķiem īpaši nepieciešams slāpeklis un kālijs. Es neiesaku izmantot kālija sulfātu kā virsmēslojumu, jo tas ir minerālmēsls. Gurķiem es dodu priekšroku tikai dabīgām mēslošanas metodēm.

 

 

Tā vietā es izmantoju ekokāliju, kas izgatavots no saulespuķu kātiem. Šis mēslojums nodrošina kāliju, sēru, magniju un nedaudz fosfora. Jūlijā es divas reizes iestrādāju apmēram 1 tējkaroti ekokālija ap katra auga saknēm.

Tomēr galvenais mēslojums, kas nodrošina slāpekli, ir kūtsmēslu uzlējums. Tas var būt pagatavots no zirgu, vistu vai govs kūtsmēsliem. Ja kūtsmēsli nav pieejami, var izmantot raudzētas zāles uzlējumu, kas dārzkopības veikalos ir pieejams kā zāļu virca.

Lai pagatavotu uzlējumu, es 10 litru ūdens spainī atšķaidu litru šī uzlējuma un pēc tam katru pieaugušu augu laistu ar 2-3 litriem šķīduma reizi nedēļā.

Šādi sagatavots un lietots kūtsmēslu uzlējums nodrošina gurķiem nepieciešamo slāpekli un citas barības vielas, kas veicina veselīgu un produktīvu augšanu.

 

Kraukšķīgie kabaču “pirkstiņi” bez eļļas; pazūd vienā mirklī – visi ģimenes locekļi bija sajūsmā

Gurķi ir ļoti iecienīti dārzeņi gan uzturvērtības, gan veselības ieguvumu ziņā. Šeit ir daži no galvenajiem labumiem, ko sniedz gurķi:

Gurķi sastāv no aptuveni 95% ūdens, kas padara tos par lielisku veidu, kā papildināt ķermeņa šķidruma rezerves, īpaši karstos vasaras mēnešos.

Gurķi ir ļoti mazkaloriju pārtika, tāpēc tie ir ideāli piemēroti diētām un svara kontrolei. 100 gramos gurķu ir tikai aptuveni 16 kalorijas.

Gurķi satur svarīgus vitamīnus, piemēram, C vitamīnu, K vitamīnu un B grupas vitamīnus. Tie ir arī labs kālija un magnija avots.

Lasi vēl: Atradu veidu, kā ātri un bez ķimikālijām atbrīvoties no skudrām dārzā. Tās aizbēg kopā ar pēcnācējiem

 

 

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

 

Gurķi ir ne tikai garšīgi un atsvaidzinoši, bet arī nodrošina daudzus būtiskus veselības ieguvumus, kas padara tos par vērtīgu papildinājumu jebkuram labvēlīgam uzsturam.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment