Sīpolu sagriežam plānos gredzenos, sasmalcinām dilles. Ievietojam sagatavotās sastāvdaļas polietilēna maisiņā vai plastmasas traukā. Pievienojam sāli, piparus, sinepes, garšvielas, ābolu sidra etiķi un ķiplokus.
Rūpīgi samaisām sastāvdaļas, lai marināde vienmērīgi sadalītos pa visu kabaču virsmu. Liekam kabačus ledusskapī uz 15-20 minūtēm un pasniedzam šo brīnišķīgo vasaras uzkodu galdā!
Sastāvdaļas:
3 jaunie kabacīši (700 grami);
1 sīpols (80-100 grami);
Dilles vai jebkuri citi zaļumi (15-20 grami);
2 daiviņas ķiploku;
1 tējkarote sāls;
0,5 tējkarotes cukura;
1 ēdamkarote Dižonas sinepju;
3 ēdamkarotes ābolu sidra etiķa;
Malti melnie pipari pēc garšas;
0,3 tējkarotes aso sarkano piparu.
Kabačus nav nepieciešams ilgi apstrādāt vai mizot. Tos var izmantot gan ar mizu, gan bez tās, un tie neprasa ilgu gatavošanu, kas padara tos par ātru un ērtu izvēli ikdienas maltītēm.
Līdz ar to kabači ir lieliska sastāvdaļa jebkurā virtuvē, nodrošinot ātru, vienkāršu un garšīgu maltīšu pagatavošanu.
Vai tev noderēja šī recepte? Ja tā, tad atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos! Priecāsimies, ja komentāros pastāstīsi, kā tu gatavo kabačus!
Tevi noteikti interesēs
- “Vajadzēja četras dienas, lai no tā visa atietu”: dziedātājs Lauris Reiniks pastāsta par jaunumiem, kam “izgājis cauri”by Laura Blūma
- “Vienu ziedu es tomēr atstāju!”: dārznieks Dāvids pastāsta, kāpēc tieši maijā ir pēdējais brīdis noraut ķiploku ziedusby Laura Blūma
- VID pārstāvji atgādina iedzīvotājiem obligāti šo dokumentu aizpildīt līdz 2.jūnijamby Sandra Ločmele