Ne mazāk populāri bija cepumi ar sviestu, kas tolaik bija īsts gardums. Tagad šo saldumu atceras tikai daži, bet, kad vienreiz pamēģināsi, bieži vēlēsies rīkot tējas dzeršanas ar prjaņikiem, kas burtiski kūst mutē.
Vienam cepumam uzzied sviestu, virsū uzliec otru cepumu, uzvāri aromātisku tēju. Tik interesanta ideja iekaroja daudzu miljonu sirdis. Iespejams, ka dažas ģimenes nebija turīgas, taču katra mamma gribēja iedot kādu našķi savam mazulim. Un tādi cepumiņi radīja īstu sajūsmu.
Un vēl maizīte ar ievārījumu un glāzi svaiga piena, mājās gatavoti kozinaki, halva, kūka kartupelis konditorejas veikalā, krāsainie „jūras akmentiņi”, ķīseļa kubiņi, īrisa konfektes, kas reizēm lika ciest pat visveselākajiem zobiem un, protams, kondensētais piens. Esam pārliecināti, ka tādas atmiņas par pagātni ir katram, kas dzīvoja tajā laikā.
Bet ko tad tikai par saldumiem? Ko vērta ir desiņu smarža, ko mamma mazliet apcepusi, un nu aicina visus pie galda. Ugunskurā cepti kartupelīši kas ēsti kopā ar draugiem ģitāras pavadījumā? Ķilavas tomātu mērcē noteikti atradās rezervei ledusskapī. Olas ar majonēzi arī tika pasniegtas tikai dārgiem viesiem.
Atmiņas par pagātni un par gardiem cienastiem
Lasi vēl: Kā ģērbties rudenī, lai izskatītos jaunāka: stilīga un jauneklīga tēla noslēpumi
Laiks neapturami skrien uz priekšu, un mēs nekā nevaram to apturēt. Viss mainās, un tas ir labi. Mūzu dzīve ir pārsteidzošu peripetiju karavāna, kas jāpanes ar lepni paceltu galvu no sākuma līdz pašām beigām. Pagātni nevar atgriet, un arī nevajag. Tikai jāatceras to, kas bija kādreiz un tos, kas bija mums līdzās.
Tikai viena sastāvdaļa padarīs boršču neticami garšīgu: īsta ukraiņu recepte
Pastāsti par savām pagātnes atmiņām. Kādi kārumi tev patika vislabāk? Kā tu tos gatavoji vai kur tos pirki. Kādi ēdieni bija jūsu ģimenes svētku galdā? Ar kādiem firmas ēdieniem varēja lepoties tava mamma vai vecmāmiņa?
Tevi noteikti interesēs
- Piparkūku torte bez cepšanas — ļoti vienkāršs un maigs deserts, kas vienmēr pazūd no galda acumirklī
- Šīs 3 Zodiaka zīmes, sākot ar 1. decembri, beidzot izjutīs sen aizmirstu laimi
- Kā es uzglabāju kartupeļus dzīvoklī pat aprīlī, kā no pagraba: tie nesadīgst, nepūst, un neviena bojāta kartupeļa
- Stiprs sals vai atgriezies rudens: meteorologs Toms Bricis paziņo, kādi laika apstākļi Latvijā būs līdz 10. decembrim
- Sinoptiķi nāk klajā ar jaunākajām prognozēm: no 1. decembra Latvijā laika apstākļi piedzīvos iespaidīgas izmaiņas
- Kā izvēlēties mandarīnus: ekspertu ceļvedis par šķirnēm, uzglabāšanu un 3 negaidītām pazīmēm veikalā








