Gada pirmajā pusē par 6% sarucis ievestu lietotu auto skaits

Latvijā šogad pirmajā pusgadā par 6% sarucis ievestu lietotu auto skaits, aģentūru LETA informēja Auto asociācijā.

Līdz šā gada 30.jūnijam Latvijā ievesti nedaudz vairāk kā 23 000 lietotu vieglo pasažieru automobiļu, kas ir par 1500 vienībām mazāk nekā gadu iepriekš attiecīgajā laika posmā.

Vairāk nekā 85% no ievestajiem vieglajiem pasažieru automobiļiem ir aprīkoti ar dīzeļdzinēju, kas ir par 3,4 procentpunktiem vairāk nekā pirms gada. Arī ievestā automobiļa vecums palielinājies līdz 11 gadiem. Gandrīz puse ievesto automobiļu ir no Vācijas.

2018.gada pirmajā pusgadā par četriem mēnešiem ir audzis vidējais importēto automašīnu vecums. Kamēr vecuma grupā 5-7 gadu veciem automobiļiem ir novērojams reģistrācijas skaita samazinājums, tikmēr par trim procentpunktiem palielinājies ievesto automobiļu skaits vecumā virs desmit gadiem. Ja 2016.gadā 45% no ievestajiem spēkratiem bija vecāki par desmit gadiem, tad šobrīd tie ir 58%.

Latvijas lietotu automobiļu zīmolu tops šogad nav mainījies – “Volkswagen” ar 16,5% tirgus daļu ir pirmajā vietā, “Volvo” ar 14,4% – otrajā vietā un “Audi” ar 13,5% trešajā vietā, seko BMW ar 11,7% tirgus daļu. Šie zīmoli veido vairāk nekā pusi – 56% – no visiem importētajiem automobiļiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment