Šis vieglais un maigs deserts ir lieliska izvēle karstām vasaras dienām. Vēl viens bonuss – tas tiek pagatavots bez miltiem.
Lai to pagatavotu, nepieciešamas vienkāršas un viegli pieejamas sastāvdaļas, turklāt recepte ir tik vienkārša, ka to bez grūtībām varēs īstenot arī iesācēji kulinārijā. Viena no pamatsastāvdaļām šajā receptē ir jogurts – tajā esošais dabīgais skābums uzlabo garšu līdzsvaru, padarot kūku ne tikai saldu, bet arī nedaudz atsvaidzinošu. Tas palīdz izcelt citas sastāvdaļas.
Lasi arī: Krabju salāti jaunā versijā: neparasta garša, kas ir pat labāka par klasiku
Precīzas sastāvdaļas atradīsis raksta beigās!
Ķeramies klāt pagatavošanai!
Deserta pagatavošana
Jau pašā sākumā uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C, lai brīdī, kad liksiet mīklu iekšā, tā būtu pietiekami sakarsēta. Pretējā gadījumā deserts var nepacelties.
Personības tests: kura sieviete ir vecākā; tava atbilde var mums daudz ko pastāstīs par tevi
Sagatavojiet ar pergamentu izklātu formu. Tam sekojoši sāciet gatavot pašu desertu. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Bļodā sajauc dzeltenumus ar cukuru un saputo, līdz masa kļūst gaisīga, viegla un gaišā krāsā. Bļodā ar dzeltenumiem pievieno cieti un cepamo pulveri. Rūpīgi samaisa, lai neveidotos kunkuļu.
Tālāk seko ļoti svarīgs solis!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Labākais Žuljēns ar sieru, ko man gatavoja mans draugs no Francijas: ļoti garšīgs un sātīgs ēdiens
- Dons atklāj apbrīnas vērtu sieviešu īpašību: “Man tas ir neizprotami, bet tas ir tas, ko es apbrīnoju.”
- Trīskrāsu jeb kaķi “bruņurupuči” slēpj trīs galvenos noslēpumus: ko pat saimnieki nezina
- Cenu tendences pirms Ziemassvētkiem: kuri 7 produkti Latvijā var ķļūt dārgāki (un kur ietaupīt)
- Atnācu no ”Maximas” mājās un vīrs ļoti neapmierināts, kur es tik daudz pārtikā esmu atkal iztērējusi – tad es nolēmu rīkoties
- Samtenes ziemas miegā: kāpēc tās vairs nedrīkst izraut pēc pirmajām salnām (ziemas dārzkopja noslēpums)








