Gaisīga kūka bez neviena grama miltu – viegli tiks galā arī tie, kuri tikai sāk apgūt kulinārijas prasmes

Šis vieglais un maigs deserts ir lieliska izvēle karstām vasaras dienām. Vēl viens bonuss – tas tiek pagatavots bez miltiem.

Lai to pagatavotu, nepieciešamas vienkāršas un viegli pieejamas sastāvdaļas, turklāt recepte ir tik vienkārša, ka to bez grūtībām varēs īstenot arī iesācēji kulinārijā.

Viena no pamatsastāvdaļām šajā receptē ir jogurts – tajā esošais dabīgais skābums uzlabo garšu līdzsvaru, padarot kūku ne tikai saldu, bet arī nedaudz atsvaidzinošu. Tas palīdz izcelt citas sastāvdaļas.

Kāds vīrietis gadiem ilgi dzīvoja, domādams, ka viņam ir gabals ar zeltu, bet tas izrādījās apslēpts dārgums

Lasi arī: Krabju salāti jaunā versijā: neparasta garša, kas ir pat labāka par klasiku

Precīzas sastāvdaļas atradīsis raksta beigās!

Ķeramies klāt pagatavošanai!

Deserta pagatavošana

Jau pašā sākumā uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C, lai brīdī, kad liksiet mīklu iekšā, tā būtu pietiekami sakarsēta. Pretējā gadījumā deserts var nepacelties.

Sagatavojiet ar pergamentu izklātu formu. Tam sekojoši sāciet gatavot pašu desertu. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Bļodā sajauc dzeltenumus ar cukuru un saputo, līdz masa kļūst gaisīga, viegla un gaišā krāsā. Bļodā ar dzeltenumiem pievieno cieti un cepamo pulveri. Rūpīgi samaisa, lai neveidotos kunkuļu.

Tālāk seko ļoti svarīgs solis!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk