Ielej jogurtu maisījumā un saputo līdz viendabīgai masai.
Citā tīrā, sausā bļodā sakuļ olu baltumus, līdz izveidojas stingras putas. Putojot olu baltumus, var pievienot šķipsniņu sāli. Pakāpeniski pievieno sakultos baltumus iepriekš pagatavotajā olu dzeltenumu un jogurta maisījumā, uzmanīgi maisot no apakšas uz augšu.
Ielej mīklu sagatavotā formā un vienmērīgi izlīdzina. Cep sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes vai līdz garoza kļūst zeltaina un, ievietojot koka iesmiņu, tas izņemot ir sauss.
Ļauj kūkai pilnībā atdzist formā, tad uzmanīgi izņem. Pēc vēlēšanās kūku var dekorēt ar svaigām ogām, šokolādes skaidiņām vai pārkaisīt ar pūdercukuru.
Tagad jums ir maiga kūka bez kviešu miltiem, kas jūs iepriecinās ar savu garšu un tekstūru.
Deserta sastāvdaļas
5 lielas vistu olas
1 glāze cukura
1 glāze cietes (kartupeļu vai kukurūzas cietes)
1 glāze jogurta (vēlams jogurts bez garšas, lieliski šajā reizē derēs arī grieķu jogurts)
1 tējkarote cepamais pulveris
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Jāņu vakarā tikai 11 km no Latvijas robežas fiksēti vairāki vērienīgi virpuļviesuļi +VIDEOby Sandra Vīgante
- Latviešu aktieris Rūdolfs Plēpis atklāti pasaka, ko domā par to, ka bērnus uzaudzina omītes, nevis paši vecākiby Laura Tiltiņa
- Lielākie meli, kuriem arī latviešu sievietes tic pēc 60 gadu vecumaby Sandra Vīgante