Šis vieglais un gaisīgais deserts ir lieliski piemērots karstām vasaras dienām. Papildu pluss – tajā nav izmantots neviens grams miltu.
Deserta pagatavošanai nepieciešamas vienkāršas un pieejamas sastāvdaļas, un tā recepte ir tik vienkārša, ka ar to viegli tiks galā pat tie, kuri tikai sāk apgūt kulinārijas prasmes.
Viena no pamatsastāvdaļām šajā receptē ir jogurts – tajā esošais dabīgais skābums uzlabo garšu līdzsvaru, padarot kūku ne tikai saldu, bet arī nedaudz atsvaidzinošu. Tas palīdz izcelt citas sastāvdaļas.
Lasi arī: Slepenais veids, kā taupīt akumulatoru operētājsistēmās Android un iOS
Precīzas sastāvdaļas atradīsis raksta beigās!
Ķeramies klāt pagatavošanai!
Deserta pagatavošana
Jau pašā sākumā uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C, lai brīdī, kad liksiet mīklu iekšā, tā būtu pietiekami sakarsēta. Pretējā gadījumā deserts var nepacelties.
Sagatavojiet ar pergamentu izklātu formu. Tam sekojoši sāciet gatavot pašu desertu. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Bļodā sajauc dzeltenumus ar cukuru un saputo, līdz masa kļūst gaisīga, viegla un gaišā krāsā.
Bļodā ar dzeltenumiem pievieno cieti un cepamo pulveri. Rūpīgi samaisa, lai neveidotos kunkuļu.
Tālāk seko ļoti svarīgs solis!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Kā un kad pārstādīt narcises – dārznieks brīdina par svarīgu kļūduby Anete Vītola
- “Swedbank” informē klientus par gaidāmām izmaiņām saistībā ar bankomātiem visā Latvijāby Sandra Ločmele
- Satraucošas ziņas no Latgales puses: mežā novērots plēsējs, kas līdz šim nekad nav dzīvojis Latvijas teritorijā (+VIDEO)by Laura Blūma