Gaisīgāko pankūku recepte, kādu esmu izmēģinājusi! Tās burtiski kūst mutē…

Vai, jūsuprāt, īstām pankūkām jābūt neticami plānām un delikātām? Es arī tā domāju, līdz izmēģināju šīs garšīgās pufīgās pankūkas. Pēc konsistences tās ir kā pūkas, piepildītas ar gaisu, ļoti maigas. Tās arī izskatās pievilcīgi – zeltainā garoza uzreiz izraisa apetīti.

Es paprasīju šo burvīgo pankūku recepti, un tās kļuva par regulārām manā virtuvē. Mēģiniet tās pagatavo, jūsu tuvinieki būs sajūsmā!

Sastāvdaļas:

  • 140 g miltu
  • 200 ml piena
  • 1 ola
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • 1/6 tējkarote soda (naža galā)
  • 40 g sviesta
  • 30 g cukurs
  • Šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

Lai sāktu, sajauciet miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu un sāli.

Sakuļ olu apmēram 3 minūtes, lai veidojas putas. Pievienojiet pienu un samaisiet. Visu pievieno sausajām sastāvdaļām, rūpīgi samaisa.

Lasi arī: Es vairs nemokos ar odu un knišļu kodumiem: zvejnieki ieteica lielisku tautas līdzekli

Izkausē sviestu un ielej mīklā, samaisa.

Pannā lej nelielas mīklas porcijas.

Ja pankūkas nelīp, tad nevajag pannu smērēt ar eļļu, ja pielīp, viegli ieeļļojiet. Cep katru pankūku apmēram 2-3 minūtes no katras puses.

Brīnumainās pankūkas ir gatavas! Manuprāt, tās ir ideālas. Un ar tādām jūs varat iepriecināt gan mājiniekus, gan viesus!

 

 

Leave a Comment