Gaisīgi, maigi un apetelīgi salāti “Maigums” svētku galdam

Salāti “Maigums” ir ļoti garšīgi, viegli, ēstgribu rosinoši salāti, kas lieliski iederēsies uz jebkura svētku galda.

Salātiem nepieciešamās sastāvdaļas ir viegli pieejamas, turklāt tie tiek pagatavots dažu minūšu laikā, bet iegūtais rezultāts ir vairāk nekā iepriecinošs.

Salātiem nepieciešamās sastāvdaļas

Krabju nūjiņas – 400 grami

Vārītas olas – 4 gabali

Siers – 150 grami

Majonēze (veikalā nopērkama vai mājās gatavota) pēc garšas

Augu eļļa – 200 ml

Ola – 1 gabals

Sinepes – 1 tējkarote

Cukurs – 1/2 tējkarote

Sāls – 1/3 tējkarote

Citronu sula – 1 ēdamkarote

Salātu pagatavošanas gaita

Jūs varat iegādāties majonēzi vai pagatavot to pats. Dziļā traukā iesit olu, ielej eļļu, sāli, cukuru, sinepes un citrona sulu. Iegremdējiet blenderi un, to nepaceļot, kuļ, līdz izveidojas bālgani bieza majonēzes masa. Kad redzat krāsas izmaiņas, varat pacelt blenderi un vēlreiz visas sastāvdaļas kārtīgi smaisot kopā.

Gatavo majonēzi ielieciet konditorejas maisiņā (pēc izvēles). Visas sastāvdaļas (krabju nūjiņas, sieru, vārītas olas) sarīvē uz vidējas rīves. Salieciet salātus. Uz pasniegšanas trauka ielieciet pāris karotes vai majonēzes sietu. Virsū pievienojiet pusi no sarīvētām krabju nūjiņām.

Pagatavojiet majonēzes sietu. Nākamā kārta ir siers + majonēze. Tad ola + majonēze. Beigās pārkaisa ar atlikušajām sarīvētajām krabju nūjiņās. Aizpilda visus tukšumus.

Pāris minūšu laikā jūs esat ieguvuši vieglus, krēmīgus un gardus salātus, kas ļoti labi remdēs izsalkumu. Pēc vēlmes varat pievienot svaigus zaļumus dekoram.