Gaļa, kas izdodas garšīgāka par šašliku un kotletēm (teju mēli var norīt!)

Mēs sagatavojam dārzeņus: sīpolu sagriež gredzenos!

 

Tomātus sagriežam plānos apļos.

Ņemam cepamo plāti un pārklājam to ar cepamo papīru, tad liekam uz tā sīpolu, bet uz sīpola karbonādes. Gaļu apziež ar sinepēm un liek virsū tomātus. Arī tomātus var apkaisīt ar smalcināties ķiplokiem, sāli un pipariem.

Tad ņem kartupeļus un novāra ar visu mizu.

Tad sarīvē uz vidējas rīves un sajauc vai nu ar majonēzi, vai krējumu.

Kartupeļu masu izkārto uz tomātiem. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem un liek gaļu cepties uz 40 minūtēm. Piecas minūtes pirms gatavības, pa virsu uzber sieru.

Sastāvdaļas

3 gaļas gabali
1 sīpols
2 vārīti kartupeļi
tomāts
4 ēdamkarotes krējuma vai majonēzes
100g siera
2 tējkarotes sinepju
sāls
pipati
zaļumi
garšvielas

 

Izmantojot garšvielas un marinādes, karbonāde iegūst papildu aromātu un kļūst mīkstāka. Plus precīzs cepšanas laiks un temperatūra ļauj karbonādei pagatavoties vienmērīgi, saglabājot sulīgumu un neļaujot gaļai kļūt sažuvušai.

Starp citu, lai gaļa nepiedegtu, kad karbonādes cep, tās var apklāt ar foliju. Tikai 15 minūtes pirms gatavības tas ir jānoņem! Labu apetīti!

Leave a Comment