Dažādu pasaules tautu nacionālās virtuves dažkārt pārsteidz ar nestandarta produktu kombinācijām, un šī recepte ir spilgts pierādījums tam.
Gaļas bumbiņas ar kalmāriem šokolādes mērcē ir gardēžu ēdiens, kurā jūras velšu maigā tekstūra apvienojas ar bagātīgu gaļas garšu un tumšās šokolādes aromātu.
Spāņu virtuves īpatnība ir maigo kalmāru kombinācija ar gaļas bumbiņu bagātīgo gaļas garšu. Tumšās šokolādes pievienošana mērcei ir interesanta gastronomiska tradīcija, kas atgādina meksikāņu mole.
Sastāvdaļas
Cūkgaļas maltā gaļa – 500 g
Liellopa gaļas maltā gaļa – 500 g
Olas – 1
Maize – 30 g
Piens – 100 ml
Sasmalcināti pētersīļi -1 ēdamkarote
Sāls un malti melnie pipari pēc garšas
Sviests
Sastāvdaļas mērcei
Jūras velšu buljons – 300 ml
Vidēji lieli kalmāri – 2
Vidēji lieli sīpoli – 1
Tomāti – 2
Tumšā šokolāde – 85 g
Ķiploki – 1 daiviņa
Malta paprika – 1 tējkarote
Olīveļļa – 2 ēdamkarotes
Pagatavošanas gaita
Maltai gaļai pievienojiet olu, pienā mērcētu maizi, sasmalcinātus pētersīļus, sāli un piparus. Rūpīgi samaisa, līdz maisījums ir viendabīgs. No maisījuma veido nelielas bumbiņas, apcep tās uzkarsētā eļļā, līdz kļūst zeltainas, un atliek malā.
Notīra kalmārus, sagriež tos plānās šķēlītēs. Dziļā pannā vai katliņā uzkarsē olīveļļu, pievieno sasmalcinātu sīpolu un sautē uz vidējas uguns apmēram 20 minūtes, līdz tas kļūst mīksts.
Nomizo un sagriež kubiņos tomātus un pievieno sīpoliem. Gatavojiet vēl 10 minūtes, līdz maisījums kļūst vienmērīgs. Pievienojiet pannā sagrieztus kalmārus un vāriet vēl 5 minūtes, līdz tie kļūst mīksti.
Ievietojiet gaļas bumbiņas pannā un pārlejiet tās ar karstu jūras velšu buljonu. Samazina siltumu un 20 minūtes vāra uz lēnas uguns zem vāka.
Beigās pievieno sasmalcināto tumšo šokolādi, samaisa un ļauj mērcei izšķīst. Gatavojiet vēl 5 minūtes, lai garšas saskanētu. Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigiem zaļumiem vai grauzdētiem riekstiem.