Gaļas paviljona pārdevēja atklāti pastāstīja kāpēc nevajadzētu pirkt malto gaļu veikalā, bet labāk to pagatavot pašam

Jūs stāvat pie vitrīnas un redzat kārtīgus, rozā bumbiņu veida gatavā maltās gaļas gabaliņus. Tas ir tik ērti: nopirki — un vakariņas jau gandrīz gatavas, bet…

Roka pati sniedzas pēc šīs paciņas… Bet apstājieties! Tas, kas atrodas zem plēves, bieži vien tikai ļoti attāli atgādina kvalitatīvu gaļu. To man pastāstīja pati pārdevēja, kas jau 13 gadus strādā tirgū gaļas paviljonā.

Gatavās maltās gaļas iegāde ir loterija, kurā jūs, visticamāk, zaudēsiet gan naudu, gan veselību. Šodien es jūs nebiedēšu, bet vienkārši sniegšu trīs stingrus argumentus ko man atklāja, kāpēc gaļas maļamā mašīna vai pat labs nazis ir jūsu labākie draugi virtuvē.

1. Neredzamais sastāvs: jums pārdod ne to, ko domājat

Galvenais gatavās maltās gaļas risks ir tas, ka jūs nekad nevarat būt 100% pārliecināti, ko tajā ir pievienojuši svaram un “svaigam” izskatam. Ādiņas, skrimšļi, tauki. Godprātīgi ražotāji izmanto apgriezumus. Negodprātīgie iet tālāk — pievieno lētus dzīvnieku un pat augu izcelsmes komponentus.

Soja, ciete, šķiedrvielas. Šīs piedevas uzsūc mitrumu, palielinot produkta svaru. Jūs maksājat par gaļu, bet saņemat uzbriedušu aizvietotāju. Maltā gaļa pēc cepšanas neparasti samazinās apjomā? Tā ir droša zīme, ka tajā ir šādas piedevas. Garšas pastiprinātāji un krāsvielas. Maltā gaļa var izskatīties ideāli rozā krāsā, pateicoties nitrītiem vai citām krāsvielām. Un apetelīgā gaļas garša bieži tiek radīta ķīmiski, lai maskētu zemas kvalitātes izejvielas.

2. Bojāšanās drauds: kāpēc tā tik ātri bojājas

Tas ir visnopietnākais apdraudējums. Liela virsma. Atšķirībā no vesela gaļas gabala, maltajai gaļai ir milzīga saskares virsma ar gaisu, darbinieku rokām un aprīkojumu. Tas ir ideāls apstāklis nevēlamo vielu vairošanai.

Uzglabāšanas termiņi. Pat ja maltā gaļa ir gatavota no labas gaļas, līdz brīdim, kad tā nonāk iepakojumā, tās “vecums” var būt kritisks. Jūs vienkārši nezināt, vai tā gatavota no svaigas gaļas.

Sula. Duļķains šķidrums (ekssudāts), kas uzkrājas iepakojumā, ir vēl viens perēklis un pazīme, ka uzglabāšanas apstākļi nav ideāli.

3. Garša un rezultāts: jūs zaudējat ēdiena kvalitāti

VIDEO:

Šis iemesls ir tiem, kas mīl patiesi gardu ēdienu. Bezgaršīgas kotletes. Kotletes no veikalā pirktas maltās gaļas bieži sanāk gumijotas, sausas vai, gluži pretēji, ir vaļīgas un netur formu. Nekontrolējams tauku saturs. Jūs nevarat izvēlēties gaļas un tauku attiecību. Bieži vien maltā gaļa ir vai nu pārāk liesa (un tāpēc sausa), vai arī pārlieku trekna.

Smaka. Patiesi svaigai maltajai gaļai no labas gaļas ir patīkama, viegli saldena smarža. Veikala maltajai gaļai tā bieži vien nav vai arī tā smaržo nedaudz skābeni.

Lasi vēl: Es nopirku māju Jēkabpils pusē gandrīz par velti. Kaimiņš teica: “Tikai nekur plīti.” Es neklausījos un nožēloju

 

Ko darīt? Vienkāršs risinājums:

Veltiet 15 minūtes un pagatavojiet maltās gaļas masu paši! Tā ir kvalitātes, drošības un garšas garantija. Izvēlieties gaļu. Nopērciet gaļas gabalu, kas jums patīk (kakla daļa, lāpstiņa, šķiņķis). Jūs paši redzat, ka tā ir svaiga un kvalitatīva izejviela.

Samaliet mājās. Izmantojiet gaļas maļamo mašīnu vai sagrieziet ar nazi. Jā, tas prasīs mazliet laika, bet šis laiks ir ieguldījums jūsu ģimenes veselībā. Kontrolējiet visu. Pievienojiet sīpolu, garšvielas, sāli pēc savas gaumes. Jūs precīzi zināt, kas atrodas iekšā. Tas nav sarežģīti!

Lasi vēl: Deserts 5 minūtēs: 3 receptes āboliem mikroviļņu krāsnī, kas kūst mutē

NODERĪGI PADOMI (ņemiet vērā) 

✔️ Ja gribas izcept kēksiņus, bet nav formiņu, tās viegli var izgatavot no folijas. Paņemiet piemērotu trauku, piemēram, glāzi, salokiet foliju četrās kārtās un aptiniet. Tāpat var izgatavot formiņas kūciņām, žuļjēnam un citiem ēdieniem.

✔️ Ja man nepieciešams sagriezt daudz dārzeņu, pie griešanas dēlīša ar krāsotāju līmlenti piestiprinu parastu maisiņu. Tagad atkritumus ar naža kustību viegli var ieslaucīt maisiņā — virtuve paliek tīra un nav jānovēršas. Ļoti ērti.

✔️ Ja ingveru ievieto saldētavā uz aptuveni 40 minūtēm, to var viegli sarīvēt gan uz smalkās, gan uz rupjās rīves.

✔️ Lai izkāstu, piemēram, biezpienu, marlītes vietā var veiksmīgi izmantot organzu. Ja gabali ir mazi, audumu pie sieta var piestiprināt ar kancelejas spailītēm. Starp citu, organzu var viegli izmazgāt — to gan par marli teikt nevar.

✔️ Ja pa rokai nav putotāja, paņemiet divas ēdamkarotes dakšiņas, salieciet tās kopā — sanākušais “putotājs” darbojas ideāli par visiem 100%!