Galdnieks, kurš uzbūvēja milzīgo Noa šķirsta reprodukciju, paziņo par jaunu traku plānu

Holandiešu galdnieks, kurš uzcēla Noa šķirsta reprodukciju, paziņoja par plāniem ar 2500 tonnu smago kuģi doties uz Izraēlu.

Džona Huibera laiva, kura bija piepildīta ar koka dzīvniekiem, bija konstruēta pirms sešiem gadiem, iztērējot gandrīz 1,6 miljonus dolāru, un šobrīd ir populāra atrakcija Dordrehtā, dienvidos no Amsterdamas.

Pavisam nesen Huibers paziņoja presei, ka vēlas savu laivu aizvest uz “Dieva zemi”, un viņš meklē ziedojumus no labajie  m samariešiem, kas varētu palīdzēt šim sapnim realizēties.

“Mans izvēlētais galamērķis šķirstam ir Izraēla”, norādīja Huibers.

“Tas var skanēt biedējoši, bet es citu visam, kas ir rakstīts šajā grāmatā no vāka līdz vākam,” viņš teica, norādot uz Bībeles tulkojumu holandiešu valodā.

“Šī ir Dieva kuģa kopija. Tāpēc ir tikai loģiski to aizvest uz Dieva zemi.”

Huibers plānoja aizvest kuģi uz Izraēlu drīz pēc tā pabeigšanas, meža ugunsgrēki Izraēlā tolaik viņa plānus apstādināja.

Tagad viņam vairs nav vajadzīgie aptuveni 1,3 miljons ASV dolāru, lai nokļūtu tur (šķirstā nav motora, tādēļ Huiberam ir nepieciešams iznomāt velkoņus, lai to pavada).

“Es mīlu zemi, es mīlu valsti, s mīlu cilvēkus”, par Izraēlu sacīja Huibers. “Viņi neievēro noteikumus, viņi dara to, ko vēlas, viņi brauc kā traki, neskatoties, ka jāgaida rindā, un viņi nevienā neklausās. Tieši tāpat kā es.”

Lielāks par futbola laukumu, Huibera šķirsts ir piecus stāvus augsts un var vienlaikus pārvadāt vairāk nekā 5000 cilvēku.

 Kopš tā atvēršanas 2012. gadā to ir apmeklējuši simtiem tūkstošu tūristu, lai izpētītu šķirstu, kurš ir 125 metrus garš, līdzīgi mērījumiem, kas doti Mozus 6:15.

Saskaņā ar Bībeles stāsti, Huibera kuģī ir izveidotas mākslīgas dzīvnieku kopijas, pa divi no katra veida, un kopumā kuģa viesi ir aicināti izpētīt interaktīvu muzeju un pasākumu centru.

Avots: DailyMail

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment