Cepšana uz vidējas liesmas: lai baltums nebūtu pārāk blīvs, varam periodiski uz dažām sekundēm noņemt pannu no uguns. Šādi tas turpinās sarecēt, bet nepiedegs.
Vienmērīga cepšana: sasveram pannu dažādos virzienos, lai karstā eļļa vienmērīgi pārklātu olu baltumus. Tas palīdzēs izvairīties no sausas garoziņas un paātrinās gatavošanas procesu.
Papildu padomi
Vāka izmantošana: lai olas dzeltenums paliktu šķidrs, bet baltums būtu pilnībā gatavs, pēdējās cepšanas minūtēs pārklājam pannu ar vāku.
Garšvielas: Sāli un piparus labāk pievienot gatavošanas beigās, lai tie vienmērīgi sadalītos pa olām un neizraisītu baltuma priekšlaicīgu sarecēšanu.
Ievērojot šos vienkāršos, bet svarīgos padomus, tu vienmēr varēsi pagatavot perfektu olu. Eksperimentē ar dažādām eļļām un temperatūrām, lai atrastu ideālo veidu, kā pagatavot šo klasisko ēdienu.
Ja tev noderēja šie padomi, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos! Bet varbūt tev ir pašam sava metode, kā pagatavot perfektu ceptu olu? Pastāsti!
Mana bērnības recepte, kas iepriecina visus manu radus un ģimeni, kuri šo gardumu prasa vēl un vēl
Tevi noteikti interesēs
- Meteorologs Toms Bricis: brīvdienās iestāsies kārtīga ziema, bet no 15. decembra viss strauji mainīsies
- Kur pazudis eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vīrs – izskan dažādas runas un spekulācijas
- Laika ziņu moderators Martins Bergšteins atklāj, ka nedēļas nogale Latvijā atnesīs negaidītu epizodi
- Sinoptiķi nāk klajā ar jaunākajām prognozēm: no 12. decembra Latvijā laika apstākļi mainīsies
- Dzīvojām laimīgi ar Pāvelu divistabu dzīvoklī viss mainījās, kad naktī pie durvīm piezvanīja un tur viņa māte ar koferiem
- Mana vedekla Zane nolika uz galda netīru zābaku ar piespraudi – jautājumi par finansēm no tas dienas dzīvoklī pazuda










