Gandrīz visi iesācēji pieļauj šo kļūdu: ja stādiņus audzēsiet šādos trauciņos tie ne tikai var nīkuļot, bet pat iznīkt

Foto – Pixabay

Tuvojas stādu sēšanas laiks. Šajā rakstā parunāsim par bīstamu un diemžēl ļoti bieži sastopamu jauno dārznieku kļūdu, kas var novest pat līdz tam, ka stādi vai nu neizdīgs vai nu tie iznīks.

Ja mēs jums uzdotu jautājumus – kādos trauciņos visbiežāk mūsu kaimiņienes, omītes, draudzenes, kolēģes, kad sāk audzēt savus stādiņus, kādus trauciņus šie cilvēki izvēlas? Dažreiz viņi pat jums iesaka tos atdot viņiem un neizmest, jo būs vajadzīgi stādu audzēšanai.

Taču, kā izrādās, tā ir ļoti liela kļūda. Protams, runa ir par piena produktu izlietotajiem trauciņiem, piemēram, skābā krējuma trauciņiem vai jogurta. Noskaidrosim, kāpēc to nevajadzētu darīt un kāpēc tas ir bīstami jaunajiem stādiem?

Lai gan sākumā var likties, ka tas ir ļoti ērts un pie reizes arī ekonomisks risinājums, eksperti to neiesaka darīt, un paskaidro, kāpēc. Izrādās, ka iemesls tam ir pavisam vienkāršs – lieta tāda, ka uz šādu trauciņu iekšējām sieniņām vai palikt dažādas pienskābes baktērijas.

Lasi vēl: Maz zināms paņēmiens gurķiem un stādiem; Mana pieredze ražas palielināšanā par 50%: noslēpumi, par kuriem eksperti klusē

Un tieši tās var negatīvi ietekmēt jauno augu sakņu sistēmas attīstību, radot nelabvēlīgu vidi to augšanai.

Pat ļoti rūpīga un intensīva mazgāšana ar dažādiem mazgāšanas līdzekļiem ne vienmēr garantē atbrīvošanos no šīm baktērijām un tās, diemžēl, ļoti tieši nodara kaitējumu mazajiem augiem.

Lai nodrošinātu veselīgu stādu augšanu un to attīstību, labāk izvairieties no piena produktu trauciņu lietošanas. Aizstājiet tos ar speciāliem stādu traukiem, kūdras podiņiem vai citiem traukiem, uz kuriem nav iespējamas šādas baktērijas.

Leave a Comment