Pat visgardākās kotletes iegūs jaunas garšas nianses, ja tās pasniegs ar aromātisku un maigu mērci. Šī recepte ir īsts atradums tiem, kuri novērtē mājas omulību un gardu ēdienu
Maiga un viegla mērce, pagatavota pēc šīs receptes, kļūs par lielisku papildinājumu jebkurām kotletēm – gan gaļas, gan zivju – un lieliski saderēs ar jebkuru piedevu. Tā gatavojas ātri un vienkārši, bet rezultāts pārspēs visas gaidas! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošanas veids
Pannā liekam 20 g sviesta, pievienojam 2 ēd. k. augu eļļas, un, tiklīdz sviests uz vidējas uguns izkusis, pievienojam 2 ēd. k. miltu un samaisām ar putojamo slotiņu. Pievienojam 1 ēd. k. tomātu pastas un atkal samaisām ar slotiņu, uzreiz pievienojam aptuveni 300 ml ūdens.
Maisām ar slotiņu, līdz masa kļūst viendabīga un neveidojas kunkuļi. Pievienojam vēl ūdeni, lai mērce nebūtu pārāk bieza. Samazinām uguni līdz lēnai. Pievienojam sāli, garšvielas pēc garšas – man ir melnie pipari, paprika, kaltēts dilles un baziliks. Nogaršojam sāļumu, ja vajag, pievienojam vēl. Tad pievienojam 1 ēd. k. skābā krējuma, vēlreiz nogaršojam, ja nepieciešams – pievienojam sāli. Novārām līdz gatavībai un noņemam mērci no uguns.
Šī mērce ir universāls papildinājums jūsu iecienītajām kotletēm. Vienkāršā recepte un neticamā garša padarīs to par pastāvīgu viesi jūsu galdā. Eksperimentējiet ar dažādām garšvielām un garšaugiem, lai katru reizi atklātu jaunas garšas nianses.
Papildu padomi garšīgas mērces pagatavošanai:
✔️ Izmantojiet baltos vai dzeltenos sīpolus – tiem ir maiga garša un patīkams aromāts.
✔️ Burkāns piešķir mērcei saldumu un skaistu krāsu.
✔️ Milti tiek izmantoti mērces sabiezināšanai. Izvēlieties kvalitatīvus miltus, bez kunkuļiem.
✔️ Ja ir iespēja, izmantojiet buljonu (gaļas vai dārzeņu) – tas piešķirs mērcei bagātīgāku garšu.
✔️ Eksperimentējiet ar garšvielām! Pievienojiet nedaudz karija, kurkumas vai citas garšvielas pēc gaumes.
✔️ Gatavošanas beigās var pievienot 1–2 ēd. k. saldo krējumu vai skābo krējumu, lai iegūtu maigumu un krēmīgu tekstūru.
Būšu priecīga, ja šī recepte jums noderēs ❤️
Noderīgi padomi (pierakstiet):
✔️ Ja salātu formu iesmērē ar majonēzi pirms slāņu kārtošanas, salātu “torte” nesabruks.
✔️ Grila plākšņu piedegušās daļas viegli notīrīt ar papīra dvieļiem – pārklājiet plāksnes un labi samitriniet ar 9% etiķi, atstājiet uz 15–20 minūtēm. Viss piedegums nomazgāsies bez lielas piepūles.
✔️ Lai daļēji atvērts vāks vārīšanas laikā nenoslīdētu un saturs nepārvārītos (kas notiek ļoti bieži), izmantojiet parastu veļas knaģi (vēlams koka), piestiprinot to vāka malā jebkurā ērtā vietā. Problēma tiks atrisināta – vāks neizslīdēs un neaizvērs katlu.
✔️ Lai ātri bojājošies produkti nebojātos un nepazustu ledusskapī (kas notiek visai bieži), es tos lieku atsevišķā traukā ar uzrakstu “Apēdiet mūs vispirms”. Jūs neticēsiet, cik labi tas darbojas.
Lasi vēl: Draugs pastāstīja par melno ceļa posmu Rēzeknes pusē, nezinu ticēt vai nē, bet tagad bail braukt
Sastāvdaļas:
Sviests – 20 g
Augu eļļa – 2 ēd. k.
Milti – 2 ēd. k.
Tomātu pasta – 1 ēd. k.
Skābais krējums – 1 ēd. k.
Ūdens – 400–500 ml
Sāls – 1/2 tējk.
Melnie pipari – pēc garšas
Paprika – 1/3 tējk.
Žāvēti garšaugi – pēc garša
Kā vecmāmiņa iemācīja: Visgardākā mērce 3 minūtēs – kotletēm, frikadelēm, desiņām un ne tikai. Zelta recepte uz mūžiem
Šeit būs otra recepte. Var pievienot pēc savas gaumes zaļumus un iemīļotās garšvielas, arī nedaudz cukura. Skolā, ēdnīcās mērce tika gatavota ar nelielu cukura piedevu – pavisam maz, lai tā nebūtu skāba.
👉 Recepte: mērcei
Milti – 1,5 ēd. k.
Augu eļļa – 3 ēd. k.
Tomātu pasta – 1 ēd. k.
Sāls – 1/2 tējk.
Melnie pipari – pēc garšas
Ūdens vai buljons – 500 ml
Šajā mērcē var sautēt arī vistiņu
Lasi vēl: Kā ar sāls palīdzību atbrīvot savu māju no visa negatīvā – viens rituāls, bet rezultāts uzreiz
Pagatavošanas veids
Ņemam dziļu pannu, liekam miltus un, nepārtraukti maisot uz vidējas uguns, apcepam līdz gaiši brūnam tonim un patīkamam aromātam, galvenais – nepārgatavot. Pielejam augu eļļu un samaisām ar putojamo slotiņu, pievienojam ēdamkaroti tomātu pastas, samaisām un plānā strūkliņā pielejam 500 ml auksta ūdens vai, vēl labāk, buljona.
Noteikti intensīvi maisām ar slotiņu, lai mērce būtu bez kunkuļiem. Tagad pievienojam ēdamkaroti skābā krējuma, sāli un piparus pēc garšas, kā arī lauru lapu. Gatavojam no uzvārīšanās brīža 1–2 minūtes. Mērce ir gatava – noņemam no uguns un ļaujam nedaudz ievilkties. Tā, kā jau teicu, derēs ne tikai kotletēm…
Gatavojiet ar prieku! Galvenais – mīlestība pret gatavošanas procesu! Bet es jums novēlu labu apetīti un lielisku noskaņojumu.