Noderīgi padomi (pierakstiet):
✔️ Ja salātu formu iesmērē ar majonēzi pirms slāņu kārtošanas, salātu “torte” nesabruks.
✔️ Grila plākšņu piedegušās daļas viegli notīrīt ar papīra dvieļiem – pārklājiet plāksnes un labi samitriniet ar 9% etiķi, atstājiet uz 15–20 minūtēm. Viss piedegums nomazgāsies bez lielas piepūles.
✔️ Lai daļēji atvērts vāks vārīšanas laikā nenoslīdētu un saturs nepārvārītos (kas notiek ļoti bieži), izmantojiet parastu veļas knaģi (vēlams koka), piestiprinot to vāka malā jebkurā ērtā vietā. Problēma tiks atrisināta – vāks neizslīdēs un neaizvērs katlu.
✔️ Lai ātri bojājošies produkti nebojātos un nepazustu ledusskapī (kas notiek visai bieži), es tos lieku atsevišķā traukā ar uzrakstu “Apēdiet mūs vispirms”. Jūs neticēsiet, cik labi tas darbojas.
Tikai 300 grami maltās gaļas un vesela kaudze veselīgu kotlešu uz galda; Pastāstīšu kā pagatavot
Lasi vēl: Draugs pastāstīja par melno ceļa posmu Rēzeknes pusē, nezinu ticēt vai nē, bet tagad bail braukt
Sastāvdaļas:
Sviests – 20 g
Augu eļļa – 2 ēd. k.
Milti – 2 ēd. k.
Tomātu pasta – 1 ēd. k.
Skābais krējums – 1 ēd. k.
Ūdens – 400–500 ml
Sāls – 1/2 tējk.
Melnie pipari – pēc garšas
Paprika – 1/3 tējk.
Žāvēti garšaugi – pēc garša
Kā vecmāmiņa iemācīja: Visgardākā mērce 3 minūtēs – kotletēm, frikadelēm, desiņām un ne tikai. Zelta recepte uz mūžiem
Šeit būs otra recepte. Var pievienot pēc savas gaumes zaļumus un iemīļotās garšvielas, arī nedaudz cukura. Skolā, ēdnīcās mērce tika gatavota ar nelielu cukura piedevu – pavisam maz, lai tā nebūtu skāba.
👉 Recepte: mērcei
Milti – 1,5 ēd. k.
Augu eļļa – 3 ēd. k.
Tomātu pasta – 1 ēd. k.
Sāls – 1/2 tējk.
Melnie pipari – pēc garšas
Ūdens vai buljons – 500 ml
Šajā mērcē var sautēt arī vistiņu
Lasi vēl: Kā ar sāls palīdzību atbrīvot savu māju no visa negatīvā – viens rituāls, bet rezultāts uzreiz
Pagatavošanas veids
Ņemam dziļu pannu, liekam miltus un, nepārtraukti maisot uz vidējas uguns, apcepam līdz gaiši brūnam tonim un patīkamam aromātam, galvenais – nepārgatavot. Pielejam augu eļļu un samaisām ar putojamo slotiņu, pievienojam ēdamkaroti tomātu pastas, samaisām un plānā strūkliņā pielejam 500 ml auksta ūdens vai, vēl labāk, buljona.
Noteikti intensīvi maisām ar slotiņu, lai mērce būtu bez kunkuļiem. Tagad pievienojam ēdamkaroti skābā krējuma, sāli un piparus pēc garšas, kā arī lauru lapu. Gatavojam no uzvārīšanās brīža 1–2 minūtes. Mērce ir gatava – noņemam no uguns un ļaujam nedaudz ievilkties. Tā, kā jau teicu, derēs ne tikai kotletēm…
Gatavojiet ar prieku! Galvenais – mīlestība pret gatavošanas procesu! Bet es jums novēlu labu apetīti un lielisku noskaņojumu.
Atņem labo enerģiju, naudu un saticību ģimenē: kādas lietas nedrīkst turēt mājās uz palodzes
Tevi noteikti interesēs
- Es nodzīvoju kopā ar sievu 34 gadus Dobelē, bet tagad esmu iemīlējies citā: mans stāstsby Rinalds Zembergs
- Noslēpumainie ziemas brīdinājumi: kāpēc kapsētu ziemas laikā labāk apiet ar līkumuby Sandra Vīgante
- Pēc tam, kad vīrs mani pameta, pie manis Dobelē negaidīti atbrauca vīramāte — vēl tagad nesaprotu kas notikaby Rinalds Zembergs