Gardā pikanto tomātu uzkoda

Noteikti iesaku to pagatavot, jo šī uzkoda ir neticami garda!

Visiem tomātu mīļotājiem iesaku pagatavot šo uzkodu: garšīgos pikantos tomātus. Es to gatavoju visu laiku, tiklīdz parādās pirmie tomāti.

Pikantā uzkoda ar aso piparu un ķiplokiem ir tik aromātiska un garšīga, ka tā patiks visiem.

Pikantumu var pielāgot savai gaumei, un pagatavot to mājās ir patiesi vienkārši. Tomāti iznāk saldskābi un ar patīkamu ķiploku garšu.

Sastāvdaļas:

• 0,5 kg tomātu
• 3-4 ķiploka daiviņas
• ½ asais pipars
• 30 g augu eļļas
• 1 tējkarote cukurs
• Ķekars diļļu
• Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Labāk ir izmantot mazus tomātus (man ir plūmju formas tomāti). Nomazgā tomātus, sagriež tos četrās daļās.

Sagatavotos tomātus ievieto dziļā traukā.

Diļļu ķekaru nomazgā, nosusina un smalki sagriež. Dilles liek bļodā kopā ar tomātiem.

Tomātus un dilles pārkaisa ar cukuru un maltiem melnajiem pipariem. Sāli pievieno pēc garšas.

No asajiem pipariem izņem sēklas un kātiņus, ar virtuves šķērēm sagriež plānus riņķus un uzreiz liek bļodā.

Pievieno bļodā ķiplokus, kas izspiest caur spiedni vai sarīvēti uz smalkas rīves.

Visu pārlej ar rafinētu saulespuķu eļļu un rūpīgi samaisa.

Uzkodu var pasniegt uzreiz.

Šo spilgto, bagātīgo pikanto tomātu uzkodu vislabāk pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem (īpaši laba tā ir kopā ar šašliku). Pikantie tomāti lieliski dažādos jebkuru ēdienkarti.

Leave a Comment