Pēc garšas kūka atgādina šokolādes saldējumu – lieliski piemērots gardums siltai vasaras dienai
Tas ir tāpēc, ka tās sastāvā ir saldais krējums, kas piešķir tai plombīra saldējuma maigumu. Ja neesat šokolādes cienītājs, šo kūku var pagatavot arī bez šokolādes. Kūka tiek gatavota ļoti vienkārši! Grūtākais ir sagaidīt, kamēr tā pilnībā sastingst ledusskapī. Bet ticiet man — tas ir tā vērts. Maiga un gaisīga tekstūra, arī izskatās ļoti pievilcīgi. Kūku var pagatavot ne tikai ģimenes vakariņām, bet arī svētkiem.
Pagatavošana ir vienkārša:
Sausās cepumus sasmalcinām virtuves kombainā vai ar mīklas rulli līdz smalkai drupatai. Tad pievienojam izkausētu, bet ne karstu sviestu un kārtīgi samaisām. Masai jābūt vienveidīgai un jāsalīp kopā.
Es izmantoju OREO cepumus, bet var izmantot jebkurus citus smilšu mīklas cepumus.
Tagad ņemam veidni ar noņemamu malu (man bija 18 cm diametrā). Tā apakšu drošības pēc izklāju ar cepamo papīru, bet tas nav obligāti. Tad liekam cepumu drupatu masu formā un cieši piespiežam. Pēc tam liekam formu saldētavā, lai pamatne kārtīgi sacietē. Pa to laiku gatavosim krēmu.
Šokolādi sadalām gabaliņos un izkausējam jebkurā ērtā veidā. Es to daru mikroviļņu krāsnī: lieku bļodiņu ar šokolādi uz dažām sekundēm, tad apmaisu pret bļodiņas malām. Un tā atkārtoju, līdz tā pilnībā izkūst. Galvenais — nepārkarsēt šokolādi.
Istabas temperatūras krēmsieru saputojam ar mikseri līdz viendabīgai masai. Tad pievienojam pūdercukuru un nedaudz vaniļas, turpinām putot. Pēc tam plānā strūkliņā lejam izkausēto šokolādi un vēlreiz saputojam līdz viendabīgai masai.
Labi atdzesētu saldo krējumu ar vismaz 33% tauku saturu saputojam līdz stingrām virsotnēm. Tad to iecilājam šokolādes masā un uzmanīgi samaisām līdz vienmērīgai konsistencei. Darām to uzmanīgi, lai saglabātu gaisīgumu. Rezultātā iegūstam maigu, šķidru krēma-musa masu.
Pārlejam to formā, izlīdzinām ar lāpstiņu, pēc tam nedaudz pagriežam formu dažādos virzienos, lai virsma izlīdzinātos. Liekam ledusskapī, līdz kūka pilnībā sastingst. Parasti es atstāju uz nakti, lai arī vidus kārtīgi sacietē.
Kad kūka ir pilnībā sastingusi, varam ķerties pie rotāšanas. Tam gatavosim ganache glazūru: uzsildām saldo krējumu un aplejam ar to šokolādes gabaliņus. Maisām, līdz šokolāde pilnībā izkūst un masa iegūst glancētu spīdumu. Tad pārlejam kūkai un liekam ledusskapī vēl uz aptuveni vienu stundu.
Pirms izņemšanas no formas, pārbrauciet gar formu ar nazi. Virsu var izrotāt ar ogām, kokosriekstu skaidiņām vai jebkādi citādi — pēc jūsu gaumes. Kūka nav pārlieku salda, tāpēc patiks visiem ģimenes locekļiem. Lai jauka tējas dzeršana!
Lasi vēl: “Vasarnīca apmaiņā pret klusēšanu,” sacīja Artis, neapzinoties kā tas viss beigsies
Sastāvdaļas:
Cepumi — 190 g
Sviests — 45 g
Šokolāde — 230 g
Krēmsiers — 400 g
Pūdercukurs — 120 g
Vaniļa — uz naža gala
Saldais krējums (33%) — 125 ml
Glazūrai (ganache):
Šokolāde — 85 g
Saldais krējums (33%) — 110 ml
Obligāti pamēģiniet pagatavot šo desertu — ieprieciniet sevi un savus mīļos. Gaidīšu jūsu atsauksmes komentāros! Neaizmirstiet uzspiest “patīk”, ja recepte jums patika, un saglabāt to, lai nepazūd. Šeit atradīsiet daudz vienkāršu un pieejamu desertu recepšu, kā arī pirmos un otros ēdienus, uzkodas un salātus katrai dienai!