Gardais brīnums! Šaurma ar vistu un marinētiem gurķiem (+recepte: soli pa solim)

Garšas noslēpums slēpjas ne tikai pareizi pagatavotā gaļā un svaigos dārzeņos, bet arī mērcēs, kas tiek pasniegtas ietītas lavašā. Uzzini, kā to pagatavot!

Šaurma ar vistu un marinētiem gurķiem ir viens no populārākajiem ielas ēdieniem, kas iekarojis daudzu cilvēku sirdis visā pasaulē. Sulīgā un aromātiskā maltītē kombinē vistas gaļu ar kraukšķīgiem dārzeņiem, pikanto mērci un garšvielām. Šaurma ir kļuvusi par ielu ātrās ēdināšanas simbolu un ir ļoti populāra ne tikai vietējo iedzīvotāju, bet arī tūristu vidū.

Šaurmā izmantotajai vistai ir maiga garša un sulīgums, kas padara ēdienu vieglāku un veselīgāku salīdzinājumā ar citiem gaļas veidiem. Un marinēti gurķi piešķir šaurmai kraukšķīgu tekstūru un atsvaidzinošu garšu, kas lieliski papildina aromātisko pildījumu.

Parasti šaurma ar vistu un marinētiem gurķiem tiek pasniegta ar mērcēm, kuru pamatā ir majonēze, ķiploki, asie pipari vai tomāti, kas ēdienam piešķir unikālu garšu un aromātu.

Šaurma ar vistu un marinētiem gurķiem ir ne tikai garšīga, bet arī barojoša uzkoda, kas remdē izsalkumu un priecē garšas kārpiņas. Šis ēdiens ir ideāli piemērots tiem, kas novērtē ielas ēdiena vienkāršību un bagātību, kā arī tiem, kas vēlas izmēģināt ko jaunu un interesantu. Šavarma ar vistu un marinētiem gurķiem ir iespēja izbaudīt īsta ielas ēdiena garšu un sajust gastronomisku baudījumu pat visparastākajos dzīves mirkļos.

 

Šķirsti lapu uz priekšu, lai redzētu recepti!

 

Pagatavošanas laiks – 40 min

Porciju daudzums – 2

Sastāvdaļas

Dārzeņu eļļa – 2 ēdamkarotes

Vistas krūtiņas fileja – 500 grami

Sāls – pēc garšas

Malti melnie pipari – pēc garšas

Baltie kāposti – 200 grami

Sālīti gurķi – 5 gabali

Tomāti – 2 gabali

Cietais siers – 100 grami

Kečups – 3 ēdamkarotes

Majonēze – 6 ēdamkarotes

Malta paprika – 1 tējkarote

Lavašs plāns – 2 loksnes

Korejiešu burkāni – 150 grami

 

Pagatavošana

Pannā uz vidējas uguns sakarsē augu eļļu. Vistas gaļu sagriež plānos gabalos – pievieno sāli un piparus. Cep 10–15 minūtes, līdz gatavs.

Sasmalcina kāpostus, sasmalcina gurķus un tomātus. Sarīvē sieru. Mērci gatavo sajaucot kečupu ar majonēzi un malto papriku.

Vienu lavaša loksni iesmērē ar mērci. Uzliek vienu pusi kāpostu, burkānu, vistu, gurķus, tomātus un sieru. Sarullē.

Tādā pašā veidā sagatavo otro šaurmu.

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment