6. Pievieno sasmalcinātos kāpostus un cep uz lielas uguns, pastāvīgi maisot.
7. Pievieno sarkanos maltos piparus, kaltētās piparmētras, visu samaisi.
8. Uzliec vāku un sautē līdz gatavībai.
9. Beigās pievieno sagrieztus zaļumus, samaisi, nogaršo un izslēdz plīti.
10. Pārkaisi galdu ar miltiem, samīci mīklu, sagriez to gabaliņos.
11. Tad izveido bumbiņas, saplacini tās un liec uz katra mīklas aplīša pa karotei pildījuma.
12. Veido plaukstas lieluma pīrādziņus.
13. Cep pīrādziņus pannā sakarsētā eļļā no abām pusēm.
14. Kad izcepas liec šķīvī, kurā ieklāti papīra dvieļi.
15. Pīrādziņi gatavi.
16. Labu apetīti!
Sastāvdaļas mīklai:
450 g miltu
260 ml ūdens
7 g sausā rauga
½ tējkarote sāls augu eļļa cepšanai
Sastāvdaļas pildījumam:
1 kg kāpostu
1 sīpols
¼ tējkarotes kaltētu piparmētru
½ tējkarotes sarkano malto piparu
Sāls un malti melnie pipari pēc garšas
Pētersīļi un dilles
5 ēdamkarotes augu eļļas
Tevi noteikti interesēs
- Ko nekad nevajadzētu stādīt pēc sīpoliem — liela daļa dārzkopju pieļauj vienu un to pašu kļūdu
- Sinoptiķi ir samulsuši: 2026. gada ziema būs īsts pārbaudījums visiem – gatavojieties sliktākajam
- Novembrī apstrādāju dārzu ar šo līdzekli: nākamgad manas ābeles, plūmes un ķirši ir tīri, bez kraupja un citām augu kaitēm
- Vairs nepērku šādu zivju veidu: kuru labāk atstāt veikalā un kā izvēlēties svaigu — uzzināju nejaušā sarunā ar Daugavpils kasieri
- ”Ziema nebūs viegla, bet gan dramatiska”: ko gaidīt un kad ienāks pirmais aukstuma vilnis
- Dīvainas eglītes un neparasti koku stumbri: eksperti nosauc drošas pazīmes, kas liecina, ka šajos Latvijas mežos dzīvo lāči (+ FOTO)










