Gardākie kāpostu pīrādziņi bez olām: Omītes vienkāršais noslēpums

6. Pievieno sasmalcinātos kāpostus un cep uz lielas uguns, pastāvīgi maisot.

 

7. Pievieno sarkanos maltos piparus, kaltētās piparmētras, visu samaisi.

8. Uzliec vāku un sautē līdz gatavībai.

 

9. Beigās pievieno sagrieztus zaļumus, samaisi, nogaršo un izslēdz plīti.

 

10. Pārkaisi galdu ar miltiem, samīci mīklu, sagriez to gabaliņos.

 

11. Tad izveido bumbiņas, saplacini tās un liec uz katra mīklas aplīša pa karotei pildījuma.

12. Veido plaukstas lieluma pīrādziņus.

13. Cep pīrādziņus pannā sakarsētā eļļā no abām pusēm.

14. Kad izcepas liec šķīvī, kurā ieklāti papīra dvieļi.

 

15. Pīrādziņi gatavi.

 

16. Labu apetīti!

 

 

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas mīklai:

450 g miltu

260 ml ūdens

7 g sausā rauga

½ tējkarote sāls augu eļļa cepšanai

Sastāvdaļas pildījumam:

1 kg kāpostu

1 sīpols

¼ tējkarotes kaltētu piparmētru

½ tējkarotes sarkano malto piparu

Sāls un malti melnie pipari pēc garšas

Pētersīļi un dilles

5 ēdamkarotes augu eļļas

Leave a Comment