Kartupeļu pīrādziņi kļuva slaveni 19. gadsimtā, taču pieņēmums, ka tie ietilpa mūsu kulinārijas tradīcijās daudz agrāk, šķiet visai pamatots.
Galu galā kartupeļi, kas Eiropā tika ievesti 16. gadsimtā, ilgu laiku tika izmantoti citiem mērķiem un tikai laika gaitā kļuva par populāru pārtikas produktu.
Sākotnēji kartupeļus audzēja kā dekoratīvu augu, bet tikai pēc kāda laika ļaudis sāka tos lietot pārtikā, pievienojot vispirms salātiem, pēc tam zupām, vēlāk ceptiem izstrādājumiem, kur kartupeļi atrada savu vietu kā vieni no iecienītākajiem pildījumiem.
Kartupeļu pīrādzeņi ir garšīgi galvenokārt tāpēc, ka tie satur bagātīgu un siltu kartupeļu garšu, kā arī citus piedevas un garšvielas, kas padara tos daudzveidīgus un bagātīgus garšas ziņā.
Cepšanas process arī dod tiem krāsainu un krustainu ārējo slāni, palielinot baudu. Turklāt emocionālās asociācijas un kultūras ietekme veicina to popularitāti un garšas baudīšanu.
Sastāvdaļas kartupeļu pīrādziņu pagatavošanai:
100 militri ūdens;
1 tējkarote sāls;
1 ēdamkarote eļļas;
Pušķītis diļļu;
250 grami miltu;
2 kartupeļi;
50 grami saldkrējuma sviesta;
Pušķītis pētersīļu.
Šķir nākošo lapu un uzzini pagatavošanas gaitu