Pagatavošanas gaita:
Lai pagatavotu mīklu, ūdenī izšķīdinām sāli, tad pievienojam saulespuķu eļļu un samaisām. Aromātu piešķirs smalki sakapātas dilles, kas iemaisītas sālītā ūdenī. Pēc tam pa daļām iesijājam miltus un samīcām mīklu, kurai jāizdodas gludai un elastīgai. Pēc tam izrullējam mīklu plānā kārtā.
Kartupeļus novārām, nomizojam un sasmalcinām, sajaucot ar sviestu un smalki sagrieztiem pētersīļiem, lai iegūtu aromātu.
Izmantojot glāzi kā formu, no izrullētās mīklas izgriežam apaļas pīrāgu pamatnes, uz katra gabala pusītes liekam pa karotei kartupeļu pildījuma, pārklājam ar otru pusi un saspiežam maliņas.
Pannā uzkarsējam augu eļļu un apcepam pīrāgus no abām pusēm līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Tādējādi iegūstam garšīgus kartupeļu pīrāgus ar garšaugu piedevu, kurus var pagatavot arī izmantojot gaļas vai sēņu pildījumu.
Ja tev noderēja šī burvīgā recepte, dalies ar to sociālajos tīklos. Būsim tev pateicīgi!