Gardas magoņu maizītes: laba gaisīga mīkla un daudz magoņu pildījuma (citas receptes vienkārši aizmirsīsiet)

Tātad, mīklu nedaudz mīciet, darba virsmu pārkaisiet ar miltiem un izklājiet mīklu. Virsū viegli apkaisa ar miltiem un izrullē lielā 4-5 mm biezā kārtā. Mans slānis izrādījās 52-52 cm liels.

Tālāk izrullēto mīklu iesmērē ar mīkstu sviestu.

Nav nepieciešams veidot biezu eļļas kārtu, visam lielajam slānim pietiek ar 30 g.
Un tagad uz mīklas smērējam atdzesētu magoņu pildījumu. Izklājiet to vienmērīgi, izmantojot silikona lāpstiņu. Cenšamies nesabojāt mīklu!

Tālāk lielu mīklas kārtu sarullē rullī un labi saspied šuvi. Apgriežam šuves pusi uz leju un ar rokām uzmanīgi ritinām rullīti gar galdu, nedaudz izstiepjot, piešķirot visā ruļļa garumā vienāda biezuma noapaļotu formu.

Tagad vizuāli sadaliet rullīti 2 daļās un sagrieziet to. Un tad sagrieziet katru daļu vēl 6 gabalos. Mēs saņemsim 12 maizītes.

Paņemiet nazi pēc iespējas asāku vai sagrieziet rullīti gabalos ar diegu. Šeit tas ir ērtāk ikvienam.
Paskaties, cik skaistas ir sagrieztas maizītes!

Liek gabaliņus uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Uz vienas cepešpannas izcepu 6 maizītes un uz otras 6 maizītes. Pārklāj ar maisiņu un dvieli un atstāj uz 15 minūtēm sacietēt.

Pēc tam sajauciet 1 dzeltenumu ar 1 ēd.k. pienu un iegūto maisījumu rūpīgi ieziest visas maizītes. To darām ārkārtīgi uzmanīgi, lai nesajauktu mīklu, jo tā jau ir labi uzrūgusi.

Un tagad mēs sūtām savas maizītes cept cepeškrāsnī, kas ir uzkarsēta līdz 180 grādiem 25-30 minūtes. Režīms no augšas uz leju, bez konvekcijas.

Gatavās maizītes izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist. Paskaties, cik tās ir sārtas un skaistas, un galvenais – ar daudz magoņu sēklām!

Ja vēlas, tos var papildus apliet ar kausētu piena šokolādi un dekorēt ar baltās šokolādes līnijām.

Draugi, tas ir ļoti garšīgi! Maizīšu pagatavošana nepavisam nav grūta, mīkla mīksta un gaisīga, no tās var pagatavot jebkuras maizītes vai pīrāgus.

Lasi vēl: Sulīgs šašliks cepeškrāsnī (gaļa kūst mutē): gatavoju ja nav iespējas uzcept uz grila, bet palutināt ģimeni gribas

Un šādi pagatavotais magoņu pildījums sanāk garšīgs, sulīgs un ar to ir viegli strādāt, jo labi sabiezē un sastingst, pievienojot sviestu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment