Gardas un ātras vakariņas tavai ģimenei! Nevajag ne cept, ne vārīt – es izmantoju cepeškrāsni un burciņas…

Vai jūs domājat, ka siltos ēdienus var pagatavot tikai cepot vai vārot speciālos traukos vai katlos? Nē – tos var pagatavot arī cepeškrāsnī ar īpašu metodi! Mans noslēpums ir izmantot parastas puslitra burkas.

Burkas veicina vienmērīgu siltuma sadalījumu, kas palīdz ēdienam cepties vienmērīgi. Stikls labi uztur siltumu, kas nodrošina vienmērīgu gatavošanas temperatūru. Maltītes, kas ceptas un pasniegtas burkās, izskatās ļoti pievilcīgas. Tas ir īpaši noderīgi desertiem vai citām maltītēm, kas tiek pasniegtas viesiem.

Burkas var izmantot dažādiem ēdieniem – no desertiem līdz sacepumiem un zupām. Tās ir kā daudzfunkcionāls virtuves instruments. Plus stikla burkas ir atkārtoti lietojamas un viegli tīrāmas, kas palīdz samazināt atkritumu daudzumu un ir videi draudzīgāka izvēle salīdzinājumā ar vienreiz lietojamām plastmasas vai alumīnija formām.

Izmantojot šo metodi, cepšana kļūst ērtāka, drošāka un izskatīgāka, padarot to par iecienītu izvēli daudziem mājas pavāriem.

 

Pagatavošanai jums būs vajadzīgas šādas sastāvdaļas.

Sastāvdaļas:

Vistas krūtiņa – 300 g

Kartupeļi – 4 gabali

Sīpols – 1 gabals

Ķiploki – 3 daiviņas

Skābais krējums – 2 ēdamkarotes

Sinepes – 1 ēdamkarotes

Sāls, pipari, garšvielas, garšaugi.

 

Un tagad seko galvenais – precīza recepte soli pa solim ar vairākām svarīgām detaļām.

Lasi arī: Kāpēc gandrīz visi cep savas olas nepareizi? 3 lielākās kļūdas un 3 triki, kā pagatavot perfektu olu!

 

Pagatavošana:

Krūtiņu sagriežam lielos gabalos, bet kartupeļus – mazos gabaliņos. Sīpolus sagriežam lielos gredzenos. Smalki sagriež ķiplokus.

Sajauc gaļu, kartupeļus, sīpolus, ķiplokus, sāli un piparus. Tad pievieno skābo krējumu, kas sajaukts ar sinepēm. Maisījumu labi samaisa.

Paņem 0,5 litru sausas burkas, ieliek tajās mūsu produktus, aiztaisa burkas ar foliju. Ievietojiet burkas aukstā cepeškrāsnī, iestatiet 180 grādu temperatūru, cepiet pusotru stundu.

Vajadzības gadījumā receptē varat veikt savas izmaiņas. Piemēram, varat pievienot garšaugus, tomātus, kečupu, saldo papriku, burkānus. Ja jums patīk pikanti ēdieni, varat pievienot nelielu gabaliņu asā pipara. Nebaidieties eksperimentēt!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment