Atceries, kā bērnībā vecmāmiņa vai mamma gatavoja varenikus? Tie maigi, mīksti laimes gabaliņi, kas kusa mutē, raisot smaidu un mājīguma sajūtu. Padalīšos ar savu iecienītāko recepti
Šodien mēs dosimies nelielā kulinārajā ceļojumā, lai atcerētos šo garšu un iemācītos gatavot slinkos vareņikus, kas ir ne tikai garšīgi, bet arī vienkārši pagatavojami. Reiz, kad es biju maza, vecmāmiņa nolēma pagatavot vareņikus. Es ar interesi vēroju katru viņas kustību — kā viņa sajauca sastāvdaļas, izrullēja mīklu un veidoja varenikus.
Tas bija īsts rituāls, kas piepildīja māju ar siltumu un smaržu. Kopš tā laika es vienmēr saistu varenikus ar mājīgumu un ģimenes tradīcijām. Precīzas sastāvdaļas atradīsi teksta beigās.
Miltiem var izmantot arī mannu — 3 ēdamkarotes ar kaudzīti, taču tad gatavo mīklu atstāj uz 1 stundu, lai manna uzbriest, un tikai pēc tam veido varenikus.
Gatavošanas process
1. Biezpiena sagatavošana: Izvēlieties biezpienu ar tauku saturu 5–9%. Ja biezpiens ir mitrs, labāk to iepriekš nolikt sietā vai marlē un viegli nospiest, lai notek liekā sūkalas.
2. Sastāvdaļu sajaukšana: Bļodā sajauciet biezpienu, cukuru un sāli. Pievienojiet olu un rūpīgi samaisiet. Ja biezpiens ir graudains, to var izberzt caur sietu vai sablendēt ar rokas blenderi, vai arī, kā es daru, saspaidīt ar kartupeļu stampu.
3. Miltu pievienošana: Iesējiet miltus un pievienojiet tos biezpiena masai. Samaisiet, līdz mīkla kļūst viendabīga un nelīp pie rokām.
4. Vareņiku veidošana: Sadaliet mīklu divās daļās.
Katrai daļai izrullējiet nelielu desiņu un sagrieziet to mazos gabaliņos. No tiem izveidojiet varenikus, piešķirot vēlamo formu.
5. Sasaldēšana (pēc vēlēšanās): Ja vēlaties daļu vareņiku sasaldēt, izkārtojiet tos uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru un pārkaisīta ar miltiem.
Atstājiet varenikus saldētavā, līdz tie pilnībā sasalst, pēc tam pārlieciet tos traukā vai maisiņā.
6. Vārīšana: Ielieciet varenikus verdošā, viegli sālītā ūdenī. Vāriet tikai pāris minūtes pēc tam, kad tie uzpeld.
Lasi vēl: Salātu “Parīze sniegā” unikālā garša un satur vien 4 sastāvdaļas
Lai pagatavotu slinkos varenikus, jums būs nepieciešams:
biezpiens 5% vai 9% — 500 g
šķipsniņa sāls
cukurs — 3 ēdamkarotes (75 g) vai pēc garšas
ola — 1 gab.
kviešu milti — 120 g jeb 5 ēdamkarotes ar kaudzīti + 50 g pārkaisīšanai, lai veidojot varenikus, mīkla neliptu pie darba virsmas
Pasniegšana
Pasniedziet varenikus ar sviestu, krējumu vai savu iecienīto ievārījumu. Tie sanāk maigi, mīksti un ļoti garšīgi.
Slinkie vareņiki ir ne tikai gardi, bet arī lielisks veids, kā pavadīt laiku virtuvē, atceroties ģimenes tradīcijas.
Pamēģiniet tos pagatavot pēc šīs receptes, un jūs pārliecināsieties, ka tas patiešām ir vienkārši un garšīgi.
Labu apetīti!

        















