Pagatavošanas metode:
Nelielā bļodā samaisa miltus ar sodu, sāli un pipariem. Pievienojiet sviestu un ar pirkstu galiem mīciet, līdz mīkla kļūst drupena. Pievieno krēmsieru un pienu, mīca mīklu (to vajag darīt ilgi) un izveido bumbu.
Uzlieciet mīklu uz darba virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Ielieciet mīklu ietaukotā apaļā formā, pārklājot formas dibenu un malas. Ievietojiet formu ledusskapī uz 20 minūtēm.
Lasi vēl: Lielākā daļa to dara katru dienu: kādi ieradumi kaitē jūsu sirdij un asinsvadiem
Uzkarsē pannu ar sviestu uz vidējas uguns. Ievietojiet pannā sagrieztu sīpolu un 1-2 minūtes apcepiet. ⠀
Pievienojiet sīpoliem sagrieztas sēnes un, laiku pa laikam maisot, uzkarsējiet, līdz sēņu šķidrums ir pilnībā iztvaikojis (6-8 minūtes). Pievienojiet spinātus un, pāris reizes samaisot, turpiniet gatavošanu. Pievienojiet sāli, piparus, muskatriekstu, samaisiet un noņemiet no uguns.
Izņemiet mīklas veidni no ledusskapja. Uzklājiet spinātu un sēņu pildījumu uz mīklas un pārkaisa ar sieru.
Nelielā bļodiņā saputojiet olas ar pienu un pārlejiet maisījumu pīrāgam. Liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 190-200 °C, un cep 25-30 minūtes, līdz pīrāga virsma kļūst zeltaini. Pirms sagriešanas kišu 10 minūtes atdzesējiet.
Tevi noteikti interesēs
- Zināms kurām mājsaimniecībām nāksies no 2026.gada maksāt krietni vairāk par elektrību
- Kad mans kaimiņš ieraudzija, ka es neizmetu un krāju blisteru iepakojumus, viņš beigās sāka darīt to pašu
- Šefpavārs no Jelgavas man pastāstīja, kā svētkos pagatavot daudz interesantāku rasolu: viņš tam pievieno tikai vienu neparastu sastāvdaļu
- “Bez manas pensijas tu neiztiksi,” mans vīrs ķiķināja, “Trīs mēnešu laikā es aizbraucu uz Jūrmalu”
- Ienākošais zvans un tūlītēja pārtraukšana: kas to dara un kāpēc tas vispār notiek
- 50-gadnieks no Sabiles atklāj, kādām sievietēm “nav izredžu” ar viņu doties uz otro randiņu; kādus secinājumus varam izdarīt no situācijas










