Gardums visai ģimenei, ērkšķogas ziemai: ogas kā svaigas, ne vārītas, ne saldētas

Šādu ērkšķogu ievārījumu gatavoju katru gadu, tas ir veselīgs un ļoti garšīgs. To var lieliski uzglabāt pat līdz nākamajai ogu sezonai.

Sastāvdaļas:

Ērkšķogas – 1 kg.
Apelsīns – 2 gab.
Piparmētras – 2-3 zariņi
Cukurs – 1 kg

Kā pagatavot 

Ērkšķogas labi noskaloju zem tekoša ūdens, nosusinu uz dvieļa un noplēšu ogu astes.

Žāvētas ērkšķogas samaļ ar gaļasmašīnu, es vienmēr izmantoju rupju rīvējumu – man patīk sajust sīkus ogu gabaliņus.

Labāk ir izmantot nedaudz negatavas ogas, to sēklas vēl ir mīkstas. Un negatavās ērkšķogās ir vairāk pektīna – tā ievārījums iegūst patīkamu konsistenci, kas atgādina ievārījumu.

Apelsīnus apleju ar verdošu ūdeni un sagriežu ripiņās. Ja ir kauli, es tos izņemu.

Uz 1 kg ērkšķogu ņemu divus vidējus apelsīnus. Apelsīnus samaļu arī ar gaļasmašīnu lielo resti.

Lasi vēl: Baltā etiķa vārīšana uz lēnas uguns un citi veidi, kā atbrīvoties no piedeguša ēdiena smakām

Un es divus vai trīs piparmētru zariņus izmetu caur gaļasmašīnu, man ir piparmētra.

Es pievienoju cukuru uz 1 kg ogu 1 kg cukura, atstājot nedaudz cukura. Maisu, līdz cukurs izšķīst.

Gatavu ievārījumu iepildiet tīrās sterilizētās burciņās.

Ērkšķogas netiek termiski apstrādātas, tāpēc to garša nemainās un ogas saglabā visus derīgos vitamīnus.

Tagad es virsū pārkaisa nedaudz cukura, izveidoju cukura cepurīti, pateicoties šai metodei, ievārījums nesaskābst.

Es uzliku vākus un ievietoju ledusskapī.

Lasi vēl: “Pasaku veiksme”: 3 zvaigžņu zīmes 2024. gada rudenī piepildīs savus lolotos sapņus

Gatavs ievārījums iznāk neticami garšīgs un smaržīgs. Izmēģiniet to paši un ieprieciniet savus tuviniekus!

Leave a Comment