Garšīgā vistas zupiņa ar nūdelēm: mana mīļākā omītes recepte

Viens no ēdieniem, kuru vieno divas patiesības. Pirmā – maltītes pagatavošana neprasa daudz laika. Otrā  – sastāvdaļu kombinācija spēs pārsteigt jebkuru gardēdi un ideāli remdēs bada sajūtu. 

Man personīgi tā ir bērnības garša, un katru reizi, kā man izdodas apciemot omīti – bieži vien tieku lutināts tieši ar šo zupu. Kādu dienu nolēmu pajautāt, kā viņa pagatavo tik burvīgu ēdienu. Vecmāmiņa man teica, ka svarīgi ir ievērot kārtību kādā sastāvdaļas tiek sagatavotas – tad tās tiek pakāpeniski apvienotas – vārot vai cepot. Viņa atšķīra lappusi no savas pavārgrāmatas, kur viss bija  rūpīgi aprakstīts, lai pareizi pagatavotu vistas zupu ar nūdelēm. Es informāciju nofotografēju ar savu mobīlo telefonu un saglabāju to atmiņā. Tagad es zinu, kā pareizi pagatavot šo šedevru. Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu – izdevās ļoti gardi!

Daži interesanti fakti

Vistas zupa ar nūdelēm ir ne tikai garšīga, bet arī uzturvielām bagāta. Vistas gaļa nodrošina olbaltumvielas, buljons satur minerālvielas un vitamīnus, bet dārzeņi, piemēram, burkāni, selerijas un sīpoli, piešķir papildu uzturvērtību.

Tā ir populāra dažādās kultūrās jau gadsimtiem ilgi. Ķīnā vistas zupa ar nūdelēm ir sena tradīcija, kas datēta vairākus tūkstošus gadus atpakaļ.

Daudzās kultūrās vistas zupa ar nūdelēm tiek uzskatīta par dabisku līdzekli pret saaukstēšanos un gripu. Pētījumi ir parādījuši, ka tā var palīdzēt atvieglot saaukstēšanās simptomus, jo siltais buljons palīdz mitrināt deguna gļotādu un atvieglot elpošanu.

Šī maltīte var būt pagatavota ar dažādām garšvielām un piedevām. Daudzas receptes ietver ķiplokus, ingveru, piparus un dažādas zaļumus, lai piešķirtu zupai bagātīgu garšu un aromātu.

 

Pagatavošanas laiks – 20 minūtes

Sastāvdaļas 2-2,5 litriem zupas

vistas buljons (+ gaļa) ​​2 l

burkāns – 1 gab.

lociņš

ķiploka daiviņa

tomāts – 1 gab.

nūdeles – 2 saujas

Sāls un garšaugi pēc garšas

augu eļļa

 

 

Pagatavošana

Pannā apcep sīpolus un burkānus, līdz tie ir mīksti.

Izņem gaļu no buljona, sasmalcina un ieliek atpakaļ katliņā. Pievieno sautējumu, sarīvētu svaigi nomizotu tomātu, ķiploku. Vāra 5-7 minūtes un pievieno nūdeles. Pagatavo 5-7 minūtes (gatavošanas laiks norādīts uz iepakojuma). Labāk atstāj nūdeles ne līdz galam izvārītas. Pašas izvārīsies – jau karstā buljonā;

Pasniedzot pievieno vārītu olu un zaļumus.

Labu apetīti!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment