Garšīgāka nekā bērnībā – “Skudru pūznis” – labākā pazīstamā deserta recepte

Tagad gatavosim krēmu. Sakuļ 150 g sviesta istabas temperatūrā līdz gaisīgai masai un pievieno tam bundžiņu vārīta iebiezinātā piena.

Mēs izmantojam iebiezināto pienu, par kuru esat pārliecināts par kvalitāti, jo no tā ir tieši atkarīga paša deserta garša.
Pa daļām pievienojiet vārīto iebiezināto pienu, katru reizi uzmanīgi sajaucot to ar sviestu. Rezultātā jābūt viendabīgam krēmam bez kunkuļiem.

Un tagad svarīgs punkts – noteikti pievienojiet krēmam nedaudz šķidra medus.

Tad deserts pēc atdzesēšanas būs viegli sagriežams un krēms nebūs ciets.

Krēms ir gatavs. Tālāk 2 posmos ielej smilšu drupatas un labi samaisa.

Šajā posmā, ja vēlaties, varat pievienot sasmalcinātus valriekstus un nelielus šokolādes gabaliņus.

Deserts būtībā ir gatavs. Masu var savākt slaida formā, to var izgatavot taisnstūra kūkas formā un pēc tam sagriezt porcijās.

Es dodu priekšroku iespējai pasniegt “Skudru pūzni” kūku veidā. Lai to izdarītu, ņem nelielu kafijas krūzīti (manējā tilpums ir 100 ml), piepilda to ar drumstalām un krējumu, pārāk nesablīvējot, izlīdzina virsmu un apgriež krūzīti uz servēšanas šķīvja. Nedaudz pieklauvējam un iegūstam desertu neliela slaida formā.

Tagad mīklai pārlej izkausētu šokolādi, pa virsu var uzkaisīt arī rīvētu šokolādi un likt ledusskapī uz 30-50 minūtēm, lai nostabilizējas.

Piekrītu, ka kūkas izskatās vienkārši lieliski! Es ļoti gribu apēst vismaz pāris, jo ir grūti apstāties tikai pie viena!

“Skudru pūznis” sanāk ļoti garšīgs, kraukšķīgs, drupans un nav ciets!

Lasi vēl: Toksiskākās zodiaka zīmes: kā tās sabojā citu cilvēku dzīvi

Noteikti izmēģini.

Leave a Comment