Garšīgi mājās gatavoti īrisi no trim sastāvdaļām – šīs mīkstās konfektes iepriecinās ikvienu

Jau mūsu vecmāmiņas gatavoja šo našķi, un šīs konfektes ir ārkārtīgi maigas un ilgi saglabājas svaigas, ja tās ietītas pergamentā.

Mēs jums, atsaucoties uz Gordon Boulevard materiāli, pastāstām, kā pagatavot īrisu mājas apstākļos tikai no trim sastāvdaļām. Un šis našķis garšos visai ģimenei.

Sastāvdaļas īrisu pagatavošanai

350 g skāba krējuma (30% tauku)

350 g cukura

40 g sviesta (82,5%)

Gatavošanas metode

Ņem katliņu ar biezu dibenu, sajauc tajā skābo krējumu un cukuru. Liek uz plīts un vāra uz lielas uguns, līdz cukurs pilnībā izkusis. Pēc skābā krējuma vārīšanās samaziniet uguni un turpiniet gatavot divas stundas, laiku pa laikam  maisot.

Pēc tam pannu noņem no uguns, karstajam maisījumam pievieno sviestu un pēc vēlmes 10 gramus vanilīnu, labi samaisa un lej veidnēs. Kad īrisi ir atdzisuši, ievietojiet tos ledusskapī uz četrām stundām.

Gatavās konfektes uzglabā ledusskapī, vispirms iesaiņotas pergamentā. Svarīgi zināt, ka konfektes būs mīkstas, ja pagatavošanai izmantosiet produktus ar augstu tauku saturu.

Garšu variācijas

Lai padarītu īrisus īpašākus un pievienotu jaunas garšas, jūs varat izmēģināt vairākas idejas. Piemēram, ja gribat pagatavot šokolādes īrisus, pirms sviesta pievienošanas, karstajam maisījumam iemaisiet 2-3 ēdamkarotes kakao pulvera vai 50 g kausētas tumšās šokolādes.

Gatavojot riekstu īrisus, iejauciet maisījumā smalki sagrieztus valriekstus, lazdu riekstus vai mandeļu skaidiņas pirms ieliešanas formā.

Ja vēlaties kokosriekstu notis, aizstājiet daļu sviesta (apmēram 20 g) ar kokosriekstu eļļu un pārkaisiet gatavos īrisus ar kokosriekstu skaidiņām.

Lai  iegūtu augļu notis, pievienojiet nedaudz smalki sagrieztu sukāžu vai kaltētu augļu gabaliņus, piemēram, rozīnes vai dzērvenes pirms ieliešanas veidnēs.

Savukārt, ja esat kafijas aromāta cienītājs, karstajā īrisu masā pievienojiet 1-2 tējkarotes stipras šķīstošās kafijas vai espresso.

Leave a Comment