Garšīgi tomāti ziemai aromātiskā pildījumā. Katru gadu pagatavoju vismaz 10 burkas

Ir iestājusies mājas tomātu sezona. Ir pienācis laiks pagatavot gardus ziemas izstrādājumus, kas mūs priecēs visu ziemu.

Šodien vēlos parādīt vienu no saviem iecienītākajiem tomātu marinēšanas veidiem.

Gatavošanai būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

Recepte paredzēta 2 litru burkām.
Tomāti 1-1,2 kg
Sīpoli 2 gab.
Ķiploki 4 daiviņas
Melnie pipari 12 zirnīši
Sāls 2 tējk.
Cukurs 4 ēd.k.
Augu eļļa 4 ēd.k.
Etiķskābe 2 tējk.
Pētersīļi
Tomātus apmēram 30 minūtes mērcē aukstā ūdenī un labi noskalo zem tekoša ūdens.

Šai receptei ir vajadzīgi stingri tomāti ar biezu mizu, lieliski der “krēmveida” šķirnes tomāti.

Izvēlieties vienāda lieluma tomātus un sagrieziet tos uz pusēm.

Sīpolu sagrieziet ripiņās (ne plānās) un ķiploku sagrieziet vairākās šķēlītēs.

Iepriekš sterilizējiet burkas un vāciņus ērtā veidā.

Burkas apakšā ievietojiet pētersīļu zariņu, tad sīpolu, ķiploku un 6 melno piparu zirnīšus.

Lasi vēl: Kāpēc kaķiem patīk kastes? Izrādās, ka tā nav tikai kaprīze, bet gan reāla vajadzība

Tad samērā blīvi kārtojiet tomātu šķēles, pārmaiņus liekot sīpolus un tomātus līdz burkas galam.

Tomātu burkas pārlej ar strauji vārošu ūdeni, aizvāri ar vākiem un atstāj uz 15 minūtēm.

Mans tēvs saglabāja recepti no PSRS laiku ēdnīcām: populārākā un dārgākā zupa

Pēc 15 minūtēm sālījumu pārlej katliņā un atkal uzvāra, verdošajam ūdenim pievieno sāli, cukuru un augu eļļu.

Sagatavoto sālījumu ielej tomātu burkās, pievieno etiķskābi un aizver vāciņus ar speciālo vāka taisāmo.

Novietojiet burkas ar vākiem uz leju un pārklājiet tās ar segu, līdz tās pilnībā atdziest.

Trīs ierīces, kuras nekad nedrīkst atvienot no rozetes; iznākums var būt nepatīkams

Lasi vēl: Es nekad nelieku tomātus burkās: es rādu, ko gatavoju no tomātiem (ziemā es tos vienkārši izņemu un lieku zupā)

Laba apetīti!

 

Leave a Comment