Garšīgi un koši salāti “Malahīta rokassprādze” – ideāli piemēroti svētku galdam

Kad piesakās viesi, bet visi ierasti salāti ar “Olivjē” un “Siļķi kažokā” jau ir apnikuši, tad ir laiks pagatavot ko jaunu – gardos un vizuāli pievilcīgos salātus “Malahīta rokassprādze”.

Interesanta sastāvdaļu kombinācija padara salātus košus, sulīgus un neticami garšīgus. Salātiem jums būs nepieciešami pavisam vienkāršas un brīvi pieejamas sastāvdaļas. Izmēģiniet šo recepti, un jūs to nenožēlosit.

Salātu sastāvdaļas

Korejiešu burkāni – 150 g

Olas – 4 gabali

Vistas fileja – 1 gabals

Cietais siers – 100 g

Mājās gatavota majonēze – 50 g (var izmantot arī veikalā pirkto)

Kivi – 3 gabali.

Salātu pagatavošana

Vispirms sāciet ar sastāvdaļu sagatavošanu – vistas fileju izvāriet sālsūdeni un atdzesējiet. Ja nepērkat korejiešu burkānus veikalā, tad sagatavojiet tos paši. To izdarīt ir pavisam vienkārši.

Nomazgā un nomizo burkānus un sarīvē tos garos salmiņos. Pievieno sāli (1 ēdamkaroti) cukuru (2 ēdamkarotes), etiķi (1 ēdamkaroti), ķiplokus un piparus (pēc gaumes) un uzkarstu eļļu. Visu rūpīgi samaisi un atstāj uz nakti ledusskapī ievilkties

Kad šīs sastāvdaļas gatavas, ķerieties pie salātu pagatavošanas. Smalki sagrieziet izvārīto vistas fileju un sajauciet ar mājās gatavotu majonēzi.  Paņemiet plakanu trauku un novietojiet glāzi centrā, no apakšas uz augšu.

Sagriezto vistas fileju uzmanīgi novietojiet uz šķīvja ap glāzi. Vārītās olas sarīvē un uzmanīgi liek uz vistas kārtas ap glāzi. Uz olām izveidojiet majonēzes sietu.

Nākamais slānis ir korejiešu burkāni. Pārklāj to arī ar majonēzes tīklu. Cieto sieru sarīvē uz rupjās rīves un liek uz burkānu kārtas, pārklāj ar majonēzi. Tad ievietojiet salātus ledusskapī vismaz uz vienu stundu.

Pēc stundas izņemiet salātus no ledusskapja un uzmanīgi noņemiet glāzi. Pirms pasniegšanas salātus izrotājiet ar kivi šķēlītēm. Tas ne tikai labi izskatīsies, bet piešķirs arī atsvaidzinošu garšu.