Šis siļķes smēriņš garšo un izskatās teju kā kaviārs, bet ir daudz lētāks un ir viegli pagatavojams.
Siļķe mūsu platuma grādos ir populāra uzkodu sastāvdaļa. Šo zivi iecienījuši tās lētuma, pikantās garšas un nelielā asaku daudzuma dēļ.
Recepte, kā pagatavot smēriņu no siļķes, ir īpaši slavena Odesā. Mēs iesakām pagatavot ļoti vienkāršu smēriņu no siļķes un lētām sastāvdaļām, kas izcili saderēs ar rupjmaizi. Šī recepte kļūs par iecienītu un ierastu jūsu ģimenē.
Sastāvdaļas siļķes smēriņu pagatavošanai
Sālītas siļķes – 1
Burkāni – 1
Kausēts siers – 100 g
Sviests – 80 g
Sāls, pipari pēc garšas
Garšaugi dekorēšanai
Siļķes smēriņa pagatavošanas process
Sviestu ievietojiet saldētavā. Burkānu kārtīgi novāra (aptuveni 20 minūtes) un atdzesē. Labāk ņemt mazsālītas zivis. Siļķes notīriet, izņemiet asakas un sagrieziet nelielos kubiņos. Uz rupjas rīves sarīvē sasaldēto sviestu, uz smalkas rīves sarīvē sieru un atdzisušos burkānus.
Lielā bļodā sajauc siļķi, burkānus, kausēto sieru un sviestu. Sastāvdaļās pēc vajadzības pievieno sāli un piparus. Pievieno arī sasmalcinātus maurlokus vai dilles. Ja vēlaties, lai maisījums būtu viendabīgs pēc konsistences, visu masu var sajaukt ar blenderi vai izmantot gaļas mašīnu.
Siļķes un kausētā siera smēriņu uzglabā ledusskapī ne ilgāk kā 3 dienas. Siļķes smēriņš ir garšīgs un vienkāršs uzkodu veids, kas lieliski der kā piedeva dažādiem ēdieniem. Uzkodu ieteicams pasniegt ar grauzdētu maizi vai ar kartupeļiem.