GASO informē par krāpniekiem

Akciju sabiedrība ”Gaso” informē, ka Valsts policija ir reģistrējusi gadījumus, kad viltvārži, uzdodoties par gāzes darbiniekiem, iekļūst privātīpašumos un izdara noziegumus, visbiežāk par saviem upuriem izvēloties gados vecākus iedzīvotājus, kurus ir visvieglāk apvārdot un izdarīt noziegumu.

Nelieši, izmantojot saimnieku uzticību, izsaka vēlmi pārbaudīt skaitītāja rādījumus vai kādu citu šķietami ticamu iemeslu lai iekļūtu dzīvokļos un izdarītu noziegumu parasti uzdoties par akciju sabiedrības ”Latvijas Gāze” darbiniekiem.

Lai nekļūtu par noziedznieku upuri, atgādinām, ka no 2017.gada 1. decembra AS ”Latvijas Gāze” vairs neveic nekāda veida dabasgāzes sadales tīkla apsekojumus mājsaimniecībās.

Saskaņā ar likumā noteikto AS ”Latvijas Gāze” reorganizāciju, no 2017.gada 1.decembra vienīgā komercsabiedrība Latvijā, kas ir tiesīga veikt dabasgāzes sadales sistēmu apsekojumus mājsaimniecībās ir akciju sabiedrība ”Gaso”.

Aicinām iedzīvotājus dabasgāzes sadales sistēmas apsekotājus uzrādīt GASO darbinieku apliecības. Šaubu gadījumā, lai pārliecinātos, ka Jūsu īpašumā darbus veic GASO darbinieks, lūdzam zvanīt – darba dienās no plkst. 8.00 līdz 17.00 – 155, pēc plkst. 17.00 un brīvdienās – 114

GASO darbinieka apliecības paraugu un formastērpus varat apskatīt GASO mājas lapas sadaļā ”Atpazīsti GASO” – https://www.gaso.lv/atpazisti-gaso

GASO ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā un nodrošina dabasgāzes tīklu drošību, tehniskos pakalpojumus un dabasgāzes patēriņa uzskaiti. Kompānija GASO darbu sāka pērn 1.decembrī, bet 8.decembrī SPRK padome GASO izsniegusi licenci dabasgāzes sadalei uz 20 gadiem – no 2017.gada 7.decembra līdz 2037.gada 6.decembrim.

GASO pamatkapitāls ir 39,9 miljoni eiro, kuru veido 39,9 miljoni akciju viena eiro nominālvērtībā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment