Gatavojamies rudens lietum: 5 efektīvi veidi, kā padarīt apavus ūdensnecaurlaidīgus

Apavu samirkšana var būt nepatīkams pārsteigums, īpaši rudens lietus sezonā. Tomēr ir vairāki pārbaudīti veidi, kā padarīt apavus ūdensnecaurlaidīgus un saglabāt tos labā stāvoklī ilgāku laiku.

Ūdensnecaurlaidīga aerosola izmantošana

Vienkāršākais un efektīvākais veids, kā pasargāt apavus no mitruma, ir izmantot īpašu ūdeni atgrūdošu aerosolu. Tas ir universāls līdzeklis, kas piemērots visu veidu materiāliem, sākot no ādas un beidzot ar tekstilizstrādājumiem.

Izsmidziniet līdzekli apmēram 20 cm attālumā, lai nodrošinātu vienmērīgu virsmas pārklājumu. Pēc tam uz apaviem izveidosies aizsargkārta, kas novērsīs mitruma iekļūšanu.

Vaska vai parafīna izmantošana

Vēl viena efektīva metode apavu ūdensnecaurlaidībai ir vaska vai parafīna uzklāšana.

Vasku uzklāj uz tīriem un sausiem apaviem, rūpīgi pārklājot visu virsmu. Pēc tam apavi jāuzkarsē ar fēnu vai citu termisko līdzekli, lai vasks izkustu un vienmērīgi iesūktos materiālā.

Šī metode ir ideāli piemērota ādas un zamšādas apaviem, nodrošinot uzticamu aizsardzību pret mitrumu.

Silikona krēma izmantošana

Vēl viena iespēja, kā padarīt apavus ūdensnecaurlaidīgus, ir silikona krēms. Tas rada neredzamu aizsargslāni, kas ne tikai aizsargā pret mitrumu, bet arī saglabā materiāla elastību.

Šāds krēms ir īpaši noderīgs apaviem, kas izgatavoti no ādas un mākslīgās ādas. Pēc krēma uzklāšanas ļaujiet apaviem nožūt, un tie būs gatavs lietošanai lietainā vai sniegotā laikā.

Lasi vēl: Šie 3 koki noteikti jāapgriež rudenī – pārējos nevajadzētu skart

Tautas līdzekļi

Ja nav pieejami specializēti līdzekļi, varat izmantot tautas metodes.

Piemēram, rīcineļļas un bišu vaska maisījuma izmantošana var būt laba alternatīva veikalu līdzekļiem. Uzklājiet maisījumu uz apavu virsmas, ļaujiet tam iesūkties un pēc tam ar mīkstu drānu maigi noslaukiet apavus.

Šī metode labi iedarbojas uz dabīgiem materiāliem, piešķirot tiem papildu maigumu un aizsardzību.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Apavu pārvalku izmantošana papildu aizsardzībai

Vēl viens praktisks veids, kā pasargāt apavus no mitruma, ir izmantot bahilas. Tās ir lielisks risinājums garām pastaigām lietū vai sniegā, kad pat vislabākie līdzekļi var nestrādāt.

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment