Gatavojot tīteņus, es kāpostu lapas vairs nevāru – atradu daudz vienkāršāku, ātrāku un ērtāku veidu

Mūsu ģimenē visiem ļoti garšo kāpostu tīteņi. Lai gan tos nepasniedzam pārāk bieži, tie joprojām ir neatņemama mūsu ēdienkartes daļa.

Daudzas saimnieces piekritīs, ka tīteņu gatavošana prasa gana daudz laika. Vispirms jāpagatavo kāpostu lapas, mīkstinot tās, pēc tam jāgatavo maltās gaļas pildījums un vārīšanai nepieciešamā mērce vai buljons.

Lasi arī: Krāsu enerģija: kādi toņi piesaista veiksmi un kādi pasargā no nelabvēlīgas ietekmes

Agrāk kāpostus vienmēr vispirms novārīju, lai lapas būtu mīkstākas. Tomēr tagad esmu sākusi izmantot citu metodi, kas ir ērtāka un ātrāka, vismaz man.

Gatavošanas process:

Vispirms sagatavojam visas nepieciešamās sastāvdaļas, ieskaitot kāpostus. Derēs jebkura veida kāposti, vai tie būtu jauni, pagājušā gada vai pat Ķīnas kāposti.

Gatavošanas laiks atšķirsies atkarībā no kāpostu šķirnes: piemēram, jaunie un Savojas kāposti būs pagatavojami ātrāk nekā kāposti no iepriekšējā gada ražas.

Ņemam blīvu kāpostu galvu, kārtīgi nomazgājam, vēlams, izmantojot birsti. 2–3 augšējās lapas izmetam, jo tās parasti ir netīrākas un vairāk bojātas.

Veicam iegriezumus ap kāpostu kacenu. Kacenu var izgriezt uzreiz, bet pēc kāpostu pagatavošanas to izdarīt būs vieglāk.

VIDEO:

Ievietojam kāpostu galviņu plastmasas maisiņā un cieši aizsienam. Varam izmantot arī pārtikas plēvi. Ievietojam maisiņu mikroviļņu krāsnī, izmantojot piemērotu trauku.

Mikroviļņu krāsnī nedrīkst izmantot metāliskus vai spīdīgus traukus. Labāka izvēle ir stikls, keramika vai papīrs.

Gatavojam kāpostus mikroviļņu krāsnī atkarībā no ierīces jaudas: 1000 W – 15 minūtes, 800 W – 20 minūtes, 600 W – 25 minūtes. Orientējies uz savas krāsns jaudu.

Pēc tam seko ĻOTI svarīgs solis, no kā lielā mērā atkarīgs veiksmīgs rezultāts!

 

 

Pēc mikroviļņu krāsns izslēgšanās, atstājam kāpostgalviņu iekšā vēl piecas minūtes un pēc tam uzmanīgi izņemam to, izmantojot cimdus, lai pasargātos no apdegumiem.

Uzmanīgi izņemam kāpostgalviņu no maisiņa. Pagaidām līdz tā atdziest, pēc tam pilnībā izņemam kacenu. Kāpostiem jābūt mīkstiem. Atdalām lapas un ķeramies pie tīteņu gatavošanas.

Tici man, šī kāpostu lapu apstrādes metode ievērojami vienkāršo un paātrina tīteņu gatavošanas procesu.

Vai tev šis padoms šķita noderīgs? Ja tā, atzīmē rakstu ar emocijzīmi un dalies sociālajos tīklos! Priecāsimies arī par taviem komentāriem, it īpaši, ja esi kāpostu tīteņu cienītājs!