Gatavoju 5 porcijas un lieku ledusskapī: pēc 3 stundām viss gatavs. Daudz garšīgāk par mazsālītajiem gurķiem

Gurķi jau senatnē bija ļoti populārs dārzenis. Ēģiptieši, piemēram, lika gurķus savu valdnieku kapos. Cilvēki to darīja aiz laba nolūka – lai faraonam būtu ko ēst pēcnāves dzīvē.

Pirmās siltumnīcas gurķiem parādījās senajā Romā. Imperators Tibērijs pavēlēja izgudrot namiņus gurķu audzēšanai. Valdnieks dievināja gurķus, un visu laiku uzturā lietoja šo dārzeni.

Tagad gurķu popularitāte nav tik izteikta. Toties šo dārzeni sastopam visur.

Mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot gurķu uzkodu.

Sastāvdaļas gurķu uzkodai:

• Gurķi – 1 kg;
• Sāls – 1 ēdamkarote;
• Cukurs – 2 ēdamkarotes;
• Augu eļļa – 40 ml;
• Viena citrona sula;
• Ķiploki – 7 daiviņas
• Dilles – ķekars.

Lasi arī: Satriecošs kāpostu smūtijs, kas attīrīs aknas. Tu būsi kā no jauna piedzimis un svars mazināsies

Pagatavošana:

Gurķus sagrieziet četrās daļās, izklājiet salātu bļodā. Smalki sagrieziet dilles, sasmalciniet ķiploku daiviņas.

Ķiplokus un dilles pievieno gurķiem bļodā.

Gurķus pārlej ar citrona sulu, pārkaisa ar sāli un cukuru. Gurķu uzkodai pievienojiet augu eļļu, sajauciet sastāvdaļas.

Bļodu ar gurķiem pārklāj ar pārtikas plēvi. Pēc tam uzkodu uz 3 stundām ievietojam ledusskapī marinēties.

Tādējādi tiek iegūta vienkārša aukstā gurķu uzkoda. Šo ēdienu var ēst vienu pašu vai pievienot salātiem. Tā būs arī ļoti laba piedeva gaļai.

COMMENTS

Leave a Comment