Gatavoju biešu un siera salātus kā restorānā; Tos apēdam vienā mirklī un mājās tie izmaksā 15 reižu mazāk

Restorānos populāri ēdieni bieži tiek gatavoti no vienkāršām un viegli pieejamām sastāvdaļām, tāpēc, gatavojot tos mājās, izmaksas būs daudzkārt zemākas.

Kāpēc vispār šādus salātus taisīt mājās? 

Kad jūs pērkat sastāvdaļas mājās, jūs maksājat mazumtirdzniecības cenu. Restorāni parasti pērk lielākos daudzumos, bet tie arī uzliek piemaksu, lai segtu dažādas izmaksas. Turklāt restorānos var izmantot augstākas kvalitātes sastāvdaļas, kas ir dārgākas. Gatavojot mājās, jūs neesat spiesti maksāt par darba izmaksām. Restorānos ir jāapmaksā pavāru, viesmīļu un citu darbinieku darbs. Šīs izmaksas tiek iekļautas ēdiena cenā.

Lasi arī: Šīm 4 zvaigžņu zīmēm būs labākā rudens sezona 2024. gadā un tā sāksies jau no 26.septembra

Visi šie faktori kopā veido cenu, kuru jūs maksājat restorānā. Gatavojot biešu salātus mājās, jūs varat ievērojami samazināt šīs papildu izmaksas, iegādājoties tikai nepieciešamās sastāvdaļas un izmantojot savu darba spēku un resursus.

 

Kas ir pamatā

Kā jau minēju – salātu pamatsastāvdala ir bietes. Bietēm ir salda, nedaudz zemes garša, kas piešķir salātiem īpašu garšu dziļumu. To saldums labi kontrastē ar pārējām sastāvdaļām, radot līdzsvarotas garšas kombinācijas. Biešu spilgtā, sarkanvioletā krāsa padara salātus pievilcīgus un piešķir tiem elegantu izskatu. Bietes piešķir krāsu arī citām sastāvdaļām, radot interesantu vizuālo efektu.

Bietes ir bagātas ar antioksidantiem, šķiedrvielām, folijskābi, kāliju un citām uzturvielām. Plus vietes ir pieejamas lielāko daļu gada, tās ir viegli uzglabāt un tās ilgi saglabājas svaigas, padarot tās par praktisku un ilgtspējīgu izvēli.

 

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Pagatavošanas gaita:

Bietes ietinam folijā un cepam cepeškrāsnī. Šādi apstrādājot, šie dārzeņi sanāk daudz sulīgāki, aromātiskāki, ar bagātīgu garšu. Sagriežam izceptās bietes kubiņos.

Arī sieru un sīpolus sagriežam kubiņos. Pētersīļus vai koriandru smalki sakapājam.

Ķiplokus sarīvējam uz vidējas rīves.

Visus produktus sajaucam salātu bļodā.

Mērcei paredzētās sastāvdaļas apvienojam, kārtīgi samaisām un pievienojam salātiem.

Nogaršojam ēdienu un, ja nepieciešams, pievienojam sāli.

Salāti sanāk karaliski un ļoti oriģināli.

Es zinu, ka ne visiem patīk koriandrs, bet šajos salātos tas ir tieši laikā, jo parastie pētersīļi nesniedz tādu aromātu un garšu, kas raksturīga restorānā pasniegtajiem biešu un siera salātiem. Vienkārši izmēģini salātus ar šo garšaugu, ko dēvē par Āzijas pētersīli. Esmu pārliecināta, ka tev noteikti iepatiksies koriadra specifiskā garša!

Lai uztaisītu neticami gardus biešu un siera salātus, vajadzēs šādas sastāvdaļas:

500 grami ceptu biešu;
200 grami marinētu gurķu;
Sīpols (50 grami);
100 grami siera;
Pētersīļi vai koriandrs;
5 grami ķiploku.

 

 

Sastāvdaļas mērces pagatavošanai:

150 grami krējuma;
1 ēdamkarote sinepju;
3 grami cukura;
Malti melnie pipari;
Sojas mērce un augu eļļa pa 1 ēdamkarotei;
3 ēdamkarotes citronu sulas.

Ja tev noderēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos! Būsim tev pateicīgi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment