Vienkārši un oriģināli salāti ar bietēm, olām un marinētiem dārzeņiem. Kaut arī tiek izmantoti tradicionāli produkti, neparasta gatavošanas metode pārvērš šos salātus izsmalcinātā garšas un aromāta kombinācijā.
Iesaku tos noteikti izmēģināt vismaz vienreiz.
Bet kāpēc bietes ir tik piemērotas salātiem? Bietes izceļas ne tikai ar savu spilgti sarkano krāsu, bet arī ar daudzpusību ēdienos un labvēlīgo ietekmi.
Lasi arī: Šie 3 koki noteikti jāapgriež rudenī – pārējos nevajadzētu skart
Šie sakņu dārzeņi ir cienīti par savu spilgtumu ne tikai ēdiena gatavošanā, bet arī medicīnas jomā, kur tiem piešķir daudzas veselības labvēlīgas īpašības.
Saturīgie ar vitamīniem un minerālvielām, bietes dod ne tikai raksturīgu saldu garšu, bet arī bagātīgu uzturu. Tās ir pieejamas dažādās formās – svaigas, konservētas vai sulas veidā – atverot plašas iespējas gan ēdiena gatavošanā, gan veselīgā dzīvesveidā.
Gan kulinārijas pasaulē, gan veselīgās dzīvesveidā, bietes ir kļuvušas par neatņemamu sastāvdaļu, piešķirot gan krāsu, gan uzturvielu bagātību.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Gatavošanas process
Es ieteiktu bietes nevis vārīt, bet gan cept cepeškrāsnī: tā dārzenis kļūst sulīgs, salds, saglabājas visas derīgās vielas, un garša ir vienkārši brīnišķīga.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Pēc pirmā kumosa apstāties nevarēju: vienkāršība nenozīmē bezgaršību – kā pagatavot “slinko picu” dažu minūšu laikā
- Dvieļi kļuva mīksti jau pēc vienas mazgāšanas reizes, izmantojot vienu dabīgu līdzekli, ko ieteica tīrīšanas speciālists
- Kāpēc šajā dienā uz galda jānoliek šis ēdiens: 20. novembra ticējumi, kas piesaista veiksmi un ģimenes laimi uz visu nākošo gadu
- “Es jums apsolu!”: komponists Raimonds Pauls ceremonijā sasmīdina pat prezidentu, zināms, ko viņš teica (+ VIDEO)
- Lai dilles augtu “čupām”, sēklas jāiesēj jau tagad: pieredzējušie dārznieki to dara novembrī un decembrī
- Jaunmēness Skorpionā (20. novembris) – no kādām kļūdām jāizvairās, lai nesabojātu nākotni









