Kabaci ir dārzeņi, kas bieži tiek izmantoti virtuvēs dažādu ēdienu pagatavošanai visā pasaulē. Tos atpazīst pēc to raksturīgās ovālās formas un dažādām krāsām, piemēram, zaļām, dzeltenām vai pat oranžām.
Kabaci ir daudzpusīgs dārzenis, un to var gatavot dažādos veidos – cepot, vārot, sautējot vai pat ēdot svaigus salātos. Tie ir zemi un ūdeni bagāti, piegādājot organismai vērtīgus vitamīnus, minerālvielas un šķiedrvielas.
Kabaci ir populāri ne tikai veselīga uztura dēļ, bet arī tāpēc, ka to viegli apvienot dažādās ēdienu receptēs, piedāvājot daudzveidību gan gaumes, gan tekstūras ziņā.
Kabaču sezonas laikā šo ēdienu var gatavot gandrīz katru dienu, neapniks. Pagatavošana ir ļoti vienkārša, piemērota ikvienam. Turklāt, šo ēdienu gatavojot, jūs varat pat pārsteigt savus viesus, piedāvājot galdā oriģinālu uzkodu. Nešaubieties to izmēģināt arī jūs!
Vēlams ņemt jaunu kabaci, lai tam vēl nebūtu cietu sēklu, un miza paliek mīksta.
Sastāvdaļas:
Kabači – 2 gab (500 gr);
Olas 2 gab (110 gr);
Sāls 1 šķipsniņa;
Ciete (jebkura) vai milti 50 gr (2 ēdamkarotes);
Cietais siers 150 gr
Pagatavošanas gaita:
1. Cukini nomazgā zem ūdens un nogriež “astes”. Sagriež ripiņās, apmēram 2 centimetrus biezos gabaliņos.
Tad katrā ripiņā mazliet vairāk kā līdz vidum izdara vēl vienu iegriezumu.
2. Atsevišķā bļodā sajauciet dažas olas ar sāli. Sakuļ līdz viendabīgai konsistencei. Tāpat uz atsevišķas šķīvja liek panējumu – miltus vai rīvmaizi utt. pēc jūsu izvēles.
3. Sarīvē cieto sieru. Katra kabača “kabatiņa” jāpipiepilda ar rīvēto sieru un nedaudz jāsaspiež.
4. Uzkarsē pannu ar eļļu un sāk cept cukīni. Vispirms iemērciet tos miltos un pēc tam olā.
Panētos kabačus liek karstā pannā un apcep uz lēnas uguns līdz zeltaini brūnai krāsai no abām pusēm.
Uzlieciet uzkodu uz šķīvja un pasniedziet. Ja vēlaties, varat papildināt ēdienu ar skābo krējumu, majonēzi, ķiplokiem.
Man patīk tos savienot ar ķiploku mērci. Kāda ir tava mīļākā kabaču piedeva? Atbildes raksti komentāros!
Kāpēc es ieteiktu šo uzkodu:
1. Veselīgs kabacis – satur daudz vitamīnu un minerālvielu.
2. Šis nav īpaši kalorisks ēdiens, un, lai tas būtu vēl diētiskāks, pievienojiet pannai mazāk eļļas, izmantojiet pannas, kurām nepieciešamas mazāk taukvielas. Jūs varat ņemt sieru ar mazāku tauku procentu.
Uzkoda izskatās oriģināla, ir garšīga, un pat skolēns to var pagatavot.