Sīpolu sagriež mazos kubiņos un apcep augu eļļā.
Gurķus sagriež kubiņos un pievieno sīpoliem, samaisa un sautē 5 minūtes.
Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, samaisa un sautē 2 minūtes. Noņem no plīts.
Uz rupjas rīves sarīvē bietes.
Vārītas olas sagriež kubiņos.
Salātu bļodā sajauc visus produktus, pārlej ar majonēzi pēc garšas, svaigiem pētersīļiem un dillēm.
Izmaisa un pēc nepieciešamības pievieno sāli un piparus, vai jebkuru citu sev tīkamu garšvielu.
Salāti iznāk ļoti interesanti, ceptu sīpolu un marinētu gurķu garša tiem piešķir oriģinalitāti. Šādu ēdienu var piedāvāt viesiem, domāju, ka viņi to noteikti novērtēs.
Pagatavošanai jums būs vajadzīgas šādas sastāvdaļas:
Bietes – 1 kg
Sīpols – 1
Marinēti gurķi – 5
Vārītas olas – 4
Ķiploki – 3 daiviņas
Majonēze, sāls, pipari, garšaugi
VIDEO pamācība:
Papildus info:
Bietes ir tik gardas, jo tām ir unikāla saldena un zemes garša, kas labi sader ar dažādiem citiem ēdieniem. To dabīgais saldums padara tās izcilas gan siltos, gan aukstos ēdienos, un bietes var piešķirt ēdieniem bagātīgu garšas dziļumu.
Turklāt bietes viegli uzņem garšvielas un mērces, tādējādi piedāvājot daudzveidīgas gatavošanas iespējas.
Tevi noteikti interesēs
- No 2026.gada 1.jūlija Latvijā stāsies spēkā ”cukura nodoklis” – kā tas ietekmēs mūsu maciņus
- Lai dilles augtu “čupām”, sēklas jāiesēj jau tagad: pieredzējušie dārznieki to dara novembrī un decembrī
- Latvijā dažviet izsludināts dzeltenais brīdinājums par spēcīgu snigšanu: ”Redzamība būs tuvu nullei”
- Pēc pirmā kumosa apstāties nevarēju: vienkāršība nenozīmē bezgaršību – kā pagatavot “slinko picu” dažu minūšu laikā
- Vientuļš režisors no Rīgas klusumā gaidīja Ziemassvētkus – līdz pie viņa durvīm parādījās māte ar meitu
- Rīgā gaidāmas izmaiņas CSDD vadīšanas eksāmenos: ko zināt topošajiem autovadītājiem







