Kotletes ir vienkāršs un viegls veids, kā pagatavot vakariņas visai ģimenei vai tikai pašam sev. Šis ēdiens, ko iecienījuši vairums cilvēku, ar laiku neapnīk. To, iespējams, ietekmē garnīrs un papildu sastāvdaļas, ko pievienos kotletēm.
Tajā pašā laikā šo gaļas produktu var dažādot, pievienojot papriku, rīsus, sīpolus un citas sastāvdaļas. Daži pat gatavo kotletes ar griķiem un mannu.
Šodien pastāstīšu tev par kotlešu recepti ar ceptiem dārzeņiem.
Sastāvdaļas kotletēm:
30 mililitru augu eļļas;
1 sīpols ;
1 burkāns;
250 grami kāpostu;
350 grami maltās gaļas;
½ tējkarote sāls.
Dārzeņu sastāvdaļas:
30 mililitri augu eļļas;
1 sīpols;
1 burkāns;
0,5 gabali bulgāru piparu;
2 tomāti;
2 daiviņas ķiploku.
Kā pagatavot kotletes ar dārzeņiem:
Sīpolu sagriežam mazos kubiņos un smalki sarīvējam burkānus. Cepamtraukā viegli apcepam sīpolu ar augu eļļu.
Sīpolam pievienojam burkānus un apcepam pāris minūtes.
Kāpostus sasmalcinām, pievienojam burkānu un sīpolu maisījumam, samaisām. Kāpostu maisījumam pievienojam sāli un ievietojam dziļā traukā. Tad kāpostu maisījumam pievienojam malto gaļu, garšvielas un samaisām.
Sadalām maisījumu 6 daļās un veidojam kotletes.
Pannā ar augu eļļu uz vidējas uguns apcepam kotletes no visām pusēm.
Atkal smalki sagriežam sīpolu un sarīvējam burkānus, apcepam taukos, kas palikuši pannā no kotletēm. Iztīrām paprikas sēklotni un sagriežam to mazos salmiņos.
Ieliekam salmiņus pannā ar citiem dārzeņiem un pievienojam ķiploku daiviņas, kas izlaistas caur presi. Tomātu sagriežam mazos kubiņos un sasmalcinām blenderī.
Ievietojam tomātu pastu dārzeņu maisījumā, pievienojam sāli un piparus un sajaucam sastāvdaļas. Ieliekam maisījumu cepšanas traukā.
Liekam kotletes uz cepeškrāsns grila un pārklājam ar foliju.
Cepam kotletes cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 30-40 minūtes.
Rezultātā iegūstam sulīgi ceptas kotletes dārzeņu mērcē.
Tās var pasniegt ar kartupeļu biezeni, graudaugiem vai makaroniem.
Vai tu pamēģināji šo recepti? Ja tā, tad padalies tajā ar draugiem un paziņām sociālajos tīklos! Būsim pateicīgi!