Gatavoju vienkāršu “Gliemežu” pīrāgu: mainot pildījumus, vari gatavot kaut vai katru dienu

Brīnišķīga iespēja iepriecināt ģimeni un tuviniekus ar gardiem saldiem konditorejas izstrādājumiem. Maiga, gaisīga un ļoti izdevusies mīkla…vienmēr cits pildījums. Pīrāgs pazūd zibens ātrumā, labi, ka to ir viegli pagatavot un var atkārtot nākamajā dienā.

Sastāvdaļas: 

piens – 100 ml
olas – 2 gab.
cukurs – 60 g
sviests – 80 g
sausais raugs – 7 g (dzīvs – 21 g)
sāls – 0,5 tējk.
vanilīns – 1,5 g
milti – 400 g

Pildījums:

vārīts kondensēts piens – 150 g

Pārklāšanai:

olas dzeltenums – 1 gab.
piens – 1 ēdamkarote.

GATAVOŠANAS METODE:

Mūsu pīrāgs tiks pagatavots ar rauga mīklu, tāpēc sāksim ar to. Ielejiet bļodā 100 ml silta piena, pievienojiet 60 g cukura un 7 g sausā rauga, samaisiet ar putotāju līdz gludai, pārklājiet trauku ar plānu dvieli un atstājiet siltā vietā 10-15 minūtes, lai aktivizētu raugu.

Tālāk iecilā 2 olas, pievieno paciņu vanilīna (tas ir apmēram 0,5 tējk), kā arī pievieno 0,5 tējk. sāls un 80 g kausēta un pilnībā atdzesēta sviesta. Apvienojiet visas sastāvdaļas līdz gludai.

Tad ieber 400 g miltu un mīca mīklu. Ātri sakrājas vienā kamoliņā, izrādās maigs, ļoti mīksts, elastīgs un nemaz nelīp pie rokām.

Veidojam bumbiņu, bļodu iesmērējam ar augu eļļu, liekam mīklā, pārklājam ar plānu dvieli vai pārtikas plēvi un noliekam siltā vietā uzrūgt.

Ielieku uz 40 grādiem ieslēgtā elektriskajā cepeškrāsnī un aizveru durvis. Tādā veidā mīkla celsies daudzas reizes ātrāk.

Pa to laiku sagatavosim formu. Eļļojiet to ar mīkstu sviestu. Manas veidnes diametrs ir 30 cm.

Pēc 40 minūtēm mana mīkla ir gatava. Paskaties, cik tas ir gaisīgs!

Viegli mīciet to ar rokām un novietojiet uz galda, kas nokaisīts ar miltiem. Nedaudz saplaciniet, pa virsu uzkaisiet nedaudz miltu un izrullējiet lielā kārtā.

Lasi vēl: Tomātus jūnijā baroju ar sodu, pelniem un raugu, augļi aug pa kilogramiem

Manas kārtas izmērs ir 65×45 cm.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment