“Gemius” publicē Interneta lapu Top 20 pēc jaunās metodes

Starptautiskais interneta pētījumu uzņēmums Gemius publicējis Latvijas interneta lietotāju apmeklētāko vietņu Top 20 jūnijā, kas veidots, balstoties uz jaunieviesto un starptautiski godalgoto Overnight un BPS (Behavioral Panel Synthesis) metodoloģiju. Topa trijnieks no visām ierīcēm paliek nemainīgs – pirmajā vietā ierindojas delfi.lv, otrajā inbox.lv, bet trešajā – tvnet.lv. Jāatzīmē, ka Topa pirmo divu vietu līderus šķir vien neliels apmeklētāju skaita daudzums.

Kopējā statistika visās platformās

Kopējās statistikas Top 3 jūnijā no visām platformām, t.i., no datoriem un mobilajām ierīcēm kopā, ir attiecīgi Interneta ziņu portāls delfi.lv ar 784 000 apmeklētājiem jeb Real Users, multifunkcionālais portāls inbox.lv ar 778 000 apmeklētājiem un ziņu portāls tvnet.lv ar 607 000 apmeklētājiem. Topa ceturtajā vietā no visām platformām ir ziņu un izklaides portāls skaties.lv ar 455 000 apmeklētājiem, bet Top pieci noslēdz ziņu portāls jauns.lv ar 451 000 apmeklētāju lielu auditoriju jūnijā.

Topa sesto vietu apmeklējumos no visām platformām kopā ieņem ziņu portāls la.lv ar 428 000 reālajiem lietotājiem, kam seko ziņu portāls lsm.lv ar 387 000 apmeklētājiem. Astotajā vietā ierindojas tiešsaistes sociālā tīmekļa vietnē draugiem.lv ar 380 000 lietotājiem, taču devītajā vietā ir uzziņu portāls 1188.lv ar 367 000 apmeklētājiem. Jūnija Top 10 noslēdz ziņu portāls nra.lv ar 326 000 apmeklētājiem no visām platformām.

“DELFI šogad ir ieguldījis lielus līdzekļus un darbu, lai saviem lasītājiem sniegtu kvalitatīvu un daudzpusīgu saturu un ērtu tā lietojamību, – atklājām Latvijā pirmo daudzfunkcionālo interneta televīzijas studiju ar jau diviem raidījumiem (“DELFI TV ar Jāni Domburu” un “Ceļš uz Lužņikiem”), radījām neskaitāmus multimediālus satura projektus, kā arī papildinājām DELFI aplikāciju ar jaunām un lietotājam ērtām funkcijām.

Saņemot ikmēneša statistiku, mēs redzam, ka lasītāji novērtē mūsu darbu, un tas mums dod papildu motivāciju strādāt pie arvien jauniem projektiem. Mūs patiesi priecē jaunā Gemius “Overnight” pētījumu metode, jo mēs varēsim vēl precīzāk sekot līdzi savu darbu rezultātiem, katru rītu saņemot jaunākos datus, lai vēl labāk izprastu savu lasītāju vēlmes,” komentē delfi.lv mārketinga vadītāja Elise Bikova.

Apmeklējumi no datoriem

No datoriem visbiežāk apmeklētākā interneta vietne jūnijā ir portāls inbox.lv ar 680 000 apmeklētājiem. Otrajā vietā ierindojas delfi.lv ar 595 000 apmeklētājiem, bet trešajā – tvnet.lv ar 429 000 apmeklētāju lielu auditoriju. Ceturtajā vietā ar 301 0000 apmeklētājiem no datoriem ir jauns.lv, taču piektajā vietā ar 278 000 apmeklētājiem no datoriem ierindojas portāls skaties.lv.

Inbox.lv mārketinga un pārdošanas direktore Sintija Zvingule atzīmē, ka: “Mēs – inbox.lv – esam sasnieguši mērķi atrasties līdera pozīcijā reklāmdevēju pieprasītākajā platformā – apmeklējumā no datoriem. Tāpat ir patiess prieks par lietotāju atzinību, izmantojot inbox.lv mobilo aplikāciju, kuras izstrādē ir ieguldītas lielas pūles un investīcijas.”

Salīdzinot apmeklētāju skaitu no datoriem un no mobilajām ierīcēm, jāatzīmē tiesību aktu vietne likumi.lv, kas uzrāda 162 000 lielu auditoriju no datoriem. No mobilajām ierīcēm šo vietni izvēlas apmeklēt krietni mazāks skaits Latvijas interneta lietotāji, t.i., apmēram 64 000 interneta lietotāju. Papildus jāatzīmē portāls par Latviju lvportals.lv, kas uzrādījis 98 000 lielu auditoriju. Tādējādi abas vietnes attiecīgi ieņem Topa 11. un 20. vietas apmeklējumos no datoriem, tajā pašā laikā neiekļūstot jūnija mobilo ierīču apmeklētāju Top 20.

Apmeklējumi no mobilajām ierīcēm

Top trīs apmeklētāju skaitā no mobilajām ierīcēm nedaudz atšķiras no apmeklētākajām vietnēm no datoriem. Jāatzīmē, ka apmeklējumos no mobilajām ierīcēm tiek iekļauti dati par apmeklētāju skaita no mobilajiem telefoniem, planšetdatoriem un mobilajām aplikācijām kopā. Pirmajā vietā ierindojas delfi.lv ar 657 000 apmeklētājiem, otrajā vietā tvnet.lv ar 464 000 apmeklētājiem un trešajā – inbox.lv ar 416 000 apmeklētāju lielu auditoriju. Ceturtajā vietā skaties.lv ar 369 000 lielu auditoriju no mobilajām ierīcēm. Topa piecinieku no mobilajām ierīcēm noslēdz jauns.lv ar 332 000 apmeklētājiem.

Vislielākais apmeklētāju skaits no mobilajām aplikācijām jūnijā ir multifunkcionālajam portālam inbox.lv ar 123 000 lielu auditoriju, taču 74 000 apmeklētāji ir bijuši tiešsaistes sociāla tīmekļa vietnei draugiem.lv. Ziņu un izklaides portālu skaties.lv no mobilajām aplikācijām apmeklējuši 52 000 lietotāji, savukārt 42 000mobilo aplikāciju lietotāji ir bijuši ziņu portālam delfi.lv.

Salīdzinot apmeklētāju skaitu no datoriem un no mobilajām ierīcēm, jāatzīmē ģimenes portāls mammamuntetiem.lv, kam jūnijā ir bijis 124 000 liels apmeklētāju skaits no mobilajām ierīcēm. No datoriem šo vietni izvēlējušies gandrīz par pusi mazāk Latvijas iedzīvotāju, t.i., apmēram 71 000 interneta lietotāji jūnijā. Papildus jāatzīmē arī sporta ziņu vietne sportacentrs.com, kas jūnijā sasniegusi 100 000 apmeklētājus no mobilajām ierīcēm. Abas vietnes ieņem attiecīgi Topa 13. un 18. vietas apmeklējumos no mobilajām vietnēm, tajā pašā laikā neiekļūstot jūnija apmeklētāko vietņu Top 20 no datoriem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment