Ģenerāļa salāti – draugi palūdza, lai pagatavoju arī pārdošanai, tāpēc gatavoju dubultas porcijas

Nesen mūsu mājās notika viesības, un ciemiņu bija daudz. Kā uzkodu es pasniedzu savus pašgatavotos ziemas salātus “Ģenerāļa salāti”, un tie tūlīt tika izēsti.

Draugi smejoties teica, ka nākamreiz lai pagatavoju vairāk, jo viņi ļoti vēlētos tādus iegādāties.

Ir sācies dārzeņu sezonas laiks, un tie vairs nav tik dārgi. Ja jums patīk salāti, īpaši mājās gatavoti, iesaku pievienot savam repertuāram šo salātu recepti. Šī uzkoda lieliski papildinās piedevas un gaļas ēdienus. Turklāt no šiem salātiem var pagatavot arī ļoti gardu zupu!

Tomāti un gurķi ir divi no populārākajiem dārzeņiem, ko izmanto salātos visā pasaulē. Abiem ir svaigs, atsvaidzinošs garša, kas padara tos ideālus viegliem, veselīgiem ēdieniem.

Tomāti ir bagāti ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem, tostarp C vitamīnu un likopēnu, kas palīdz aizsargāt ķermeni no dažādām slimībām. To saldais un skābais garša lieliski papildina salātu sastāvdaļas. Tomātus bieži izmanto gan kā galveno sastāvdaļu, gan kā piedevu dažādiem salātiem, piemēram, tomātu un mocarellas salātiem vai tradicionālajiem caprese salātiem.

Gurķi, savukārt, ir zemas kaloritātes dārzenis, kas ir lielisks ūdens avots, padarot tos ļoti atsvaidzinošus. Tie satur arī vitamīnus, minerālvielas un šķiedrvielas, kas palīdz gremošanas veselībai. Gurķus bieži pievieno salātiem, piemēram, tzatziki mērcei vai dažādiem austrumu stila salātiem, lai pievienotu kraukšķīgumu un vieglumu.

Pievienoju 2 ēdamkarotes ūdenim un mērcēju balto veļu; Pēc 15 minūtēm dzeltenums un traipi pazūd bez balinātāja

Kombinējot tomātus un gurķus salātos, var iegūt izcilu garšu un tekstūru kontrastu. Šādas salātu receptes bieži ietver arī citas sastāvdaļas, piemēram, sīpolus, papriku, burkānus vai kāpostus, kā arī dažādas mērces un garšvielas, lai radītu pilnvērtīgu un baudāmu ēdienu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Tātad, pārejam pie salātu gatavošanas!

 

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

 

Pagatavošanas gaita:

1. Smalki sagrieziet kāpostus un ievietojiet tos lielā katliņā. Tālāk pievienojiet papriku, kas sagriezta sloksnēs.

 

Šķir otru lapu, lai redzētu PĀRĒJO un uzzinātu precīzas sastāvdaļas

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment